Hrvatska
Bosco jedva čeka kraj prvenstva. Protiv Cedevite Junior je bilo -57

Bosco jedva čeka kraj prvenstva. Protiv Cedevite Junior je bilo -57

Autor: Cedevita Junior/BB.hr Photo: Marin Sušić

Teški dani

Cedevita Junior nastavila je igrati u vrlo zgusnutom rasporedu, ali na početku današnje utakmice nije bilo znakova umora te su igrači Damira Mulaomerovića već u prvoj četvrtini zabili osam trica i imali +20 nakon 10 minuta igre. Ovakav razvoj otvorio je priliku mlađim igračima Cedevite Junior za veću minutažu što su oni jako dobro iskoristili, pogotovo odličnim potezima u obrani. Bogdanović, Mršić i Ljubičić imali su po 2 poena, a Toni Bilić je postigao 6. Vodeći strijelac prvog poluvremena bio je Renato Serdarušić s 14 poena, a na odmor se otišlo rezultatom 57:25.

Vodstvo je postalo još veće u nastavku te je semafor nakon 30 minuta pokazivao 79:36. Petorka Batinić, Bilić, Bogdanović, Mršić, Ljubičić dominantno je odigrala cijelo drugo poluvrijeme, a rezultat je na kraju bio 110:53. Dvojica igrača imala su "double-double" učinak - Marko Ljubičić uz 21 koš i 11 skokova te Josip Batinić s 13 poena, 11 skokova, a dodao je i 7 asistencija. Bogdanović je zabio 16, Mršić i Serdarušić 14, Jelić 11 te Bilić 8.

Statistika 

Marko Ljubičić: "Čestitam našim momcima na dobroj igri. Mislim da je mene danas neka rođendanska čarolija 'pogodila' pa sam zato dobro odigrao. Ovo je samo dio onoga što spremamo za sljedeći tjedan. Čestitam ekipi Bosca na igri i čekamo Cibonu sljedeće kolo."

Damir Mulaomerović: "Kvaliteta je apsolutno na našoj strani, a dobra stvar je što smo odmorili neke igrače te što su klinci odigrali stvarno na vrhunskoj razini prije svega pristupom i koncentracijom. Svi znamo kakvih Bosco ima problema te im želim sve najbolje. Što se nas tiče dobra utakmica u svakom pogledu, prije svega sam zadovoljan pristupom svih igrača, a pogotovo mladih. Pokazali su da igraju dobro i da iskorištavaju svaku šansu koja im se pruži. Na kraju je sve to rezultiralo ovom velikom razlikom."