Hrvatska
Regija
Bosna i Split ne mogu bez drame

Bosna i Split ne mogu bez drame

Autor: Branko Tabak

Opet je presudila jedna lopta.

Nakon tri produžetka u Splitu i u Skenderiji su odigrali odigrali utakmicu na jedan posjed. Ovoga uta slavila je Bosna 77-75, bez dodatnih minuta

Nakon što je prva četvrtina pripala Bosni, a druga Splićanima započela je igra koš za koš do završnice treće dionice. Tu započinje rasplet. U zadnjem napadu treće četvrtine Bradford je pogodio tricu i odveo sarajevsku momčad na pet razlike. U sljedeća dva napada sijevnule su još dvije trice domaćina, na koje je Split odgovarao dvicama tako da se razlika kretala između 3 i 7 poena za Bosnu.


Trica nije slušala Splićane, a na drugoj strani Šturanović je napadačkim skokom i dominacijom pod obručem neutralizirao promašaje vanjske linije svoje momčadi.

Kada se u dva povezana napada Bosne to nije dogodilo, Splićani su se brzinski vratili i na tri minute prije kraja stigli na sa zaostatak od tri poena (70-67). Nažalost i propustili dvije prilike za potpuni priključak i to u trenucima kada je stao vanjski šut Sarajlija i kada im je voda bila u ušima.

Scott je treću priliku iskoristio, zabio je za 70-69 i doveo utakmicu u potpuni egal. Obrana Splićana obezglavila je igrače Bosne koji su bili prisiljeni na teške i nerezonske pokušaje za tri poena. Knežević je tako promašio tricu na isteku sarajevskog napada, a Jukić na drugoj strani popravio Scottov promašaj, skočio i na manje od minutu prije kraja vratio Splićane u vodstvo 70-71.


Odgovornost je tada na sebe tada preuzeo Bradford koji zabija svoju četvrtu tricu za vodstvo Bosne 73-71. Split je napad kojeg je trebao odraditi najbolje, odradio najgore, lopta je izgubljena, a Kedžo je brzim prekršajem na liniju slobodnih bacanja šalje poslao Ćurevca koji 24 sekunde prije kraja pogađa oba bacanja i dovodi Bosnu na prag pobjede (75-71).

Scottov pokušaj za tricu nije bio uspješan, Kedžo je pokupio loptu i pospremio ju u obruč za 75-73. Ponovno su Splićani na liniju bacanja poslali Ćurjevac koji je opet siguran. Njegova je mirnoća Bosni donijela pobjedu. Kedžo je na kraju zabio koš kojim je utakmica zatvorena. Šteta, jer Split je bio jako blizu.

Šturanović (18) i Bradford (14) bili su najefikasniji kod Bosne. U redovima Splićana odličnu je utakmicu odigrao Mateo Kedžo (24 poena, 9 skokova).

Premalo za slavlje u Skenderiji.