Hrvatska
Regija
VIDEO: Bostic napušta Zadar! Stiže zamjena?

VIDEO: Bostic napušta Zadar! Stiže zamjena?

Autor: Paulo Sarić

Zov novca je bio jači. Ipak najbolji bi strijelac zadarske momčadi trebao odigrati još dvije utakmice u bijelom dresu.

Povodom sve glasnijih špekulacija i otvorenih upita vezanih za status iskusnog Amerikanca Joshue Bostica u zadarskom dresu provjerili smo trenutno stanje stvari kod sportskog direktora dalmatinskog abaligaša Branimira Longina.

- Iako će se sve znati u popodnevnim satima, kako sada stvari stoje Bostic odlazi – potvrdio je u kratkom razgovoru za Basketball.hr prvi operativac KK Zadar i dodao – mi smo mu ponudili novi ugovor, veći i izdašniji u odnosu na onaj kojega je imao do sada. No, on je to odbio kazavši da ima bolje ponude iz vani.

Osjetan je to udarac ambicijama hrvatskog kluba. Amerikanac je u 14 utakmica u Jadranskoj ligi prosječno zabijao 19.2 koša uz četiri asistencije i 3.4 skoka po susretu, a svim će ljubiteljima košarke u sjećanju ostati njegova partija protiv MZT-a kojemu je ubacio 38 koševa.

- Naša je želja bila da on ostane. Bili smo spremni ponuditi osjetno više negoli je imao do sada kako bismo sačuvali momčad i dobru atmosferu, ali jednostavno ne možemo dizati ponudu za 200 ili 300 posto.


Već se nekoliko dana spominjala ponuda s istoka Europe, a u igri su bili ruski i turski klubovi koji Bostica žele u što kraćem roku, izgleda da će Amerikanac ostati u Zadru još nekoliko dana.

- On želi otići već danas, no ugovor ga veže do kraja siječnja. Mi smo inzistirali da odigra još dvije utakmice koje su nam bitne, protiv Cedevite i Igokee. Pogotovo nam je važna utakmica u nedjelju u domaćem prvenstvu – kazao je Branimir Longin.


Odlazak ponajboljeg igrača ostavit će rupu u zadarskom sastavu, ali i u srcima navijača kojima se 30-godišnjak uvukao pod kožu u nekoliko mjeseci koliko je proveo u klubu. Ipak, u klubu razmišljaju o dovođenju zamjene koja bi trebala makar donekle nadomjestiti Bosticev učinak.

- Razmišljamo o dovođenju novog igrača. Još ništa nije zgotovljeno, no upravo se nalazimo na sastanku gdje radimo na tome. Rok za registraciju igrača za ABA ligu je prošao, no do četvrtka u ponoć traje rok za dovođenje pojačanja za domaća natjecanja te bismo trebali imati nešto riješeno u naredna dva dana – otkrio je nekadašnji hrvatski reprezentativac.

Domaći ili strani igrač?

- Radi se o stranom igraču. Domaćih trenutno nema na tržištu. Doduše, nema ni stranih… Odlučili smo Bosticu ponuditi nešto veće novce negoli smo spremni dati novom igraču u ovome dijelu sezone, no kako je on odlučio otići preorijentirali smo se na dovođenje pojačanja za domaća natjecanja – zaključio je sportski direktor KK Zadar.