Europa i Svijet
Hrvatska
Božićni poklon Davida Blatta i Darussafake Cedeviti

Božićni poklon Davida Blatta i Darussafake Cedeviti

Veliku pobjedu ostavrili su igrači Cedevite u Eurokupu.

Na svom su parketu nakon produžetka bili bolji od turske Darussafake 89-83. Evo kako su susret prokomentirali sudionici utakmice, struka i igračI:

Jure Zdovc, trener Cedevite: "Čestitam momcima na pobjedi. Ne znam zašto smo ušli toliko dekoncentrirano u prvo poluvrijeme. Odmah smo pali na svemu što smo pripremali. Odmah sam vidio da nešto nije u radu. Prvo poluvrijeme je bilo izuzetno slabo, njih je onda krenula i sreća, pogodili su neke lake šuteve i oni su dominirali. Toliko su dobro igrali da se ja nisam ni puno nervirao jer su stvarno bili jedno pet koraka ispred nas u svemu. Na poluvremenu sam jedino tražio da odgovorimo s istom energijom. Čim smo odgovorili s istom energijom, počeli smo igrati. U drugo poluvrijeme smo na početku ušli s glupostima. No, na kraju smo našli nekih pet-šest igrača koji su znali njima odgovorili. Oni su padali, mi smo rasli i na kraju smo pobijedili."

Roko Ukić, playmaker Cedevite: "Drago mi je da smo dobili, s obzirom da je to bila specifična utakmica. Protivnik je bio odličan, a i dvorana je bila popunjenija nego inače. Mi smo ušli loše. Često se dogodi da jedan period utakmica igramo dobro, a onda kad svi očekuju pobjedu ekipa ne reagira dobro. U četvrtoj četvrtini je sve došlo na naplatu. Cherry i Krušlin dali su intenzitet našoj obrani i to je razlog zašto smo dobili. Što se tiče mene, ja sam u dobrom šuterskom ritmu, da se ne ureknem. Utakmica mi se otvorila dobro s par lakših poena, a kasnije sam pokušavao iskorištavati njihovo preuzimanje, što sam do predzadnjeg napada dobro i napravio. Sigurno da je bilo bitno zabiti sve te poene, no ne mislim da je to bilo ključno za pobjedu. Ključan je bio naš skroz drugi obrambeni pristup u drugom poluvremenu, koji nismo imali u prvom."

David Blatt, trener Darussafake: "Čestitke Cedeviti. Napravili su veliki preokret i pobijedili su. Iskreno, bez podcjenjivanja Cedevite, mi smo poklonili ovu utakmicu s našom neodgovornom igrom. Teško je izgubiti utakmicu na taj način, no nadam se da će nam se sada vratiti ozlijeđeni igrači i idemo dalje."

Kartal Ozmizrak, playmaker Darussafake: "Imali smo šansu za pobjedu, no nismo pobijedili. Dobro smo igrali u prvom poluvremenu, no u drugom su oni igrali čvršće. U prvoj fazi Eurokupa imamo za odigrati još tri utakmice i želimo do kraja sve pobijediti."