Hrvatska
Branko Skroče: Špaleta nije imao volju za usavršavanjem, a Vraneš je birao utakmice

Branko Skroče: Špaleta nije imao volju za usavršavanjem, a Vraneš je birao utakmice

Autor: Branko Tabak

Nakon prozivki na portalu Basketball.hr od strane dvojice ogorčenih mladih igrača koja su napustila klub, Branko Skroče im je odgovorio preko službenih klupskih stranica.

Dan i pol nakon objave vijesti na portalu Basketball.hr o sporazumnom raskidu ugovora između KK Zadar i dvojice ogorčenih mladih igrača Marija Špalete i Ivana Vraneša oglasio je i službeni Zadar.

Na mrežnim stranicama kluba sportski direktor Branko Skroče progovorio je o ovoj temi, dotaknuo se izjava koje su igrači dali za naš portal, no na naše pozive i priliku da čak i prije objave njihove izjave prokomentira nije se odazivao.

Nije to učinio ni sada već se odlučio za privremenu aktivaciju službenih stranica kluba na kojima je i zadnja objavljena vijest posljedica naših nastojanja da dođemo, do sada već bivšeg, direktora Borisa Skroće vezano uz njegovu odluku o napuštanju direktorskog mjesta.

Održavanje mrežnih stranica i društvenih mreža bez profesionalca zaduženog za glasnogovornički posao bit će iz dana u dan sve teže, a novo radno mjesto glasnogovornika Ante Župana koji se seli u Ured župana Božidara Longina, sigurno je razlog za akciju.

Do tada KK Zadar će imati sporadnične objave na svojim mrežnim platformama u koje spada i reakcija Branka Skroče na izjave Vraneša i Špalete.

- Spomenuti igrači nisu bili zadovoljni minutažom te su se odlučili na odlazak u druge sredine. S obzirom na to da im je klub dugovao nekoliko plaća, imali su pravo na raskid ugovora te smo im izašli u susret, kaže Skroče. 

Prema dostupnim informacijama, Vraneš će karijeru nastaviti u belgijskom klubu Kangoeroes Basket Willebroek, kojeg je nedavno preuzeo hrvatski stručnjak Damir Milačić, navodi se u službenoj objavi kluba. Te su informacije točne i izrekao ih je za Basketball.hr upravo Vraneš.

- Nažalost, Vraneš u nekim svojim izjavama nije bio do kraja korektan prema klubu. Maksimalno smo mu izlazili u susret cijelo ovo razdoblje i uložili dosta energije i određena novčana sredstva u njegovo liječenje i oporavak. S druge strane, on je birao utakmice koje će igrati i treninge na kojima će sudjelovati, ovisno o statusu u momčadi. Treneri se nisu mogli u potpunosti pouzdati u njega i to je glavni uzrok slabije minutaže, rekao je Skroče koji je zaboravio napomenuti da je Vranaš klubu prilikom raskida ugovora oprostio dugovanja. 

Mario Špaleta, 211 cm visoki centar također je otišao iz kluba.

- Nije bio zadovoljan minutažom koju je dobivao. On je smatrao da zaslužuje više. Ipak, problem s igranjem nije imao samo kod Aramisa Naglića, već i kod svih ostalih trenera koji su ga vodili u seniorima. Sa Špaletom smo dosta radili individualno, ali je i kod njega ponekad nedostajalo volje za radom i usavršavanjem. Iako su igrači nakon odlaska dosta oštro i nekorektno istupili prema klubu, želimo im puno sreće u nastavku karijere, kazao je Skroče.