Hrvatska
Bruno Bubalo zatrpao koš Medveščaka koji je ispustio 19 poena prednosti

Bruno Bubalo zatrpao koš Medveščaka koji je ispustio 19 poena prednosti

Autor: Filip Naglić Photo: KK Cibona

Jedinstvena kadetska liga

Kadeti Cibone slavili su preokretom u sklopu 3. kola Jedinstvene kadetske lige protiv Medveščaka rezultatom 96-86. U zanimljivom susretu u kojem je Medveščak odlično otvorio prvu četvrtinu, Cibona dominira ostale tri četvrtine i zatvara utakmicu pobjedom.

Trener Cibone Luka Kralj, odlučio je započeti s petorkom: Pavao Močnik, Bruno Bubalo, Jere jakić, Matija Bačani i Matej Crnogorac. Trener Medveščaka Matija Brkljačić na parket šalje petorku: Gabriel Kuzmić, Donat Kolačnikov, Rino Brodar Tomljanović, Roko Čubrić i Patrik Dorotić.

Cibona otvara utakmicu loše, s puno promašenih šuteva, dok gosti već u ranim minutama dolaze do velikog vodstva. Nakon pet minuta Medveščak vodi rezultatom 2-17. Cibona dolazi do puno prilika, ali ih ne uspijevaju iskoristiti. S druge strane, gosti iskorištavaju izgrađene napade te na kraju prve četvrtine vode 19 poena razlike, rezultatom 14-33.

U drugoj četvrtini pojedini igrači Cibone počinju uzimati veću odgovornost u igri. Uspijevaju napraviti seriju od 10-0, a sedam od tih deset poena postiže Jere Jakić. Medveščak pokušava pružiti otpor te su individualnim akcijama uspijevali zadržati vodstvo. No, Cibona na krilima Jakića, Bubala i Močnika smanjuje zaostatak na poluvremenu na sedam razlike, 43-50.

Nakon odmora Cibona ulazi čvršće u igru i približava se Medveščaku. Nakon malo više od minute igre Močnik krade loptu i zabija koš za izjednačenje 50-50. Četvrtina prelazi u igru koš za koš, s puno promjena vodstva. Medveščak fulava par napada zaredom, a Cibona to iskorištava i prelazi u vodstvo. Četvrtina završava rezultatom 71-65.

U posljednju četvrtinu Medveščak ulazi mini serijom 0-4 u pokušaju vraćanja u utakmicu. Na to Jakić odgovara s pet svojih poena. Medveščak ne odustaje i uspijeva ponovo preuzeti vodstvo, na što trener Cibone zove timeout. Utakmica ulazi u završne minute, a ekipe se nalaze u rezultatskom egalu. Bubalo preuzima odgovornost, zabivši 11 poena uz jednu asistenciju i dovodi Cibonu u mirnu završnicu. Utakmica završava rezultatom 96-86.

Cibona upisuje svoju treću pobjedu na krilima Bruna Bubala koji je postigao 37 poena i Jere Jakića s 21. A u sljedećem kolu igraju protiv KK Kvarnera 2010 u Domu Dražen Petrović.


Krenut ćemo od starta, najgori ulaz u prvu četvrtinu od kad sam ja trener. Padali smo na najosnovnijim greškama. NIje bilo trke nazad, primili smo 16 koševa iz kontranapada. 20 razlike su nam napravili u 10 minuta, loša energija svih igrača, loša borba. Međutim, na kraju veliki preokret, pokazali su karakter. Pokazali su da kada se spustimo u stav i budemo čvrsti i odlučni, smo dobra i kvalitetna ekipa. Neki igrači su individualno odigrali stvarno sjajnu utakmicu i na kraju sam zadovoljan, – rekao je trener Kralj po završetku utakmice.