Europa i Svijet
Hrvatska
Bullsi poveli 2-1

Bullsi poveli 2-1

Autor: Paulo Sarić

Skroman učinak Riječanina Stegnjaića u skromnoj utakmci austrijskog finala.

Kapfenberg Bulls bivšeg igrača Kvarnera, Milana Stegnjaića, dobili su i drugi susret protiv Oberwarta zaredom i poveli sa 2-1 u finalu austrijskog košarkaškog prvenstva. U još jednom meču na mali broj poena domaćini su pobijedili 56-55.

Kao što utakmice u kojima igrači nisu napadački raspoloženi obično bivaju, i ova je većinu svoga toka bila neizvjesna. U vrlo izjednačenom susretu koji je 39 minuta protjecao unutar dva posjeda razlike, prvi su na sedam poena prednosti otišli Bullsi sedam sekundi prije kraja nakon dva bacanja Baptistea što im je bilo dovoljno za preuzimanje vodstva u seriji.

Nakon izjednačene prve dionice, Topnici su odigrali dobru drugu četvrtinu te nakon 20 minuta vodili sa četiri koša prednosti. No, Bikovi su ubrzo preuzeli inicijativu i stavili goste u podređen položaj. Nekoliko puta su vodili sa šest poena, ali Oberwart se svaki puta vraćao. Posljednji puta su na jedan posjed prišli manje od minutu prije kraja susreta, no serijom slobodnih bacanja domaćin se uspio odmaknuti na sigurnu prednost pa ni dvije trice McNealyja unutar samo šest sekundi nisu ugrozile pobjedu Stegnjaićeve momčadi.

Domaćina su do vodstva u seriji predvodili Kareem Jamar sa 12 i Bogić Vujošević sa 10 poena,  dok je McNealy sa 15 bio najbolji u redovima gostiju. Riječanin je odigrao još jednu statistički neupečatljivu utakmicu zabivši samo dva poena, no sa njim u igri momčad iz Štajerske je ostvarila najveću prednost.

Priliku za osvajanje naslova Riječanin će imati već u ponedjeljak na domaćem terenu sa početkom u 19.30h.