Hrvatska
Bundović se vratio u Cibonu i odmah zabio 31

Bundović se vratio u Cibonu i odmah zabio 31

Autor: Filip Naglić Mihaela Ćurić Photo: Marin Sušić/KK Cibona

Pobjeda protiv Cedevite Junior

U sklopu 18. kola FavBet Premijer Lige Cibona pobjeđuje u gostujućoj utakmicu u Domu sportova gdje ih je dočekala Cedevita Junior.

Cibona je u sklopu 18. kola FavBet Premijer Lige u gostima uvjerljivo slavila protiv Cedevite Junior rezultatom 70-82, time prekinuvši negativan niz. Jedan od najboljih na parketu bio je, novo staro lice Vukova, Filip Bundović koji je upisao 31 poen. 

Trener Cibone Bariša Krasić na parket šalje petorku: Vuković, Radovčić, Perasović, Majcunić i Aranitović, dok se trener Cedevite Damir Mulaomerović odlučuje se za petorku: Karačić, Luke, Bogdanović, Rašić i Jelić.

Cibona dobro otvara utakmicu s pet poena Vukovića, koji upisuje i jednu ranu blokadu. Dok Cedevita ima problema sa šutom, Cibona pokušava nametnuti svoju dominaciju. Nakon pet minuta utakmice, povratnik u redovima Vukova, Filip Bundović, zabija svoje prve poene zabivši tricu te s dva bacanja vodi Cibonu na šest poena razlike. No, domaćini mini serijom od 5-0 odlaze na pola koša prednosti. Cibona ponovo preuzima vodstvo, ali završnica četvrtine odlazi domaćinima rezultatom 21:20. Vrijedi napomenuti kako je Bunda četvrtinu završio s devet poena i stopostotnim učinkom iz igre.

U drugoj četvrtini Cibona uspijeva nametnuti svoju igru. Prve tri minute četvrtine Cedevita je bila bez postignutih koševa, sve do tehničke pogreške klupe Cibone kada zabijaju slobodno bacanje. Vukovi odigravaju par dobrih akcija koje rezultiraju odlaskom na veću prednost od deset poena.  Najraspoloženiji u redovima Cibone bili su Aranitović, koji je and-one tricom gurnuo ekipu u najveću prednost te Bundović koji sa 6-6 slobodnih bacanja drži ekipu u toj prednosti.

Treću četvrtinu tamo gdje je stao u drugoj nastavlja Filip Bundović. U samo dvije minute postiže 7 poena i upisuje ukradenu loptu. Uz čvrstu obranu i visok postotak šuta, Vukovi se nameću kao jača ekipa i odlaze na 17 poena razlike. Uz Bundu, u ovoj četvrtini veći doprinos daju Majcunić i Perasović poenima, a Radovčić asistencijama.

Dok je utakmica otišla u sigurne vode za Cibonu, Bunda nastavlja s dobrom igrom. Nakon četiri minute igre Cedevita zove timeout kako bi se pokušali vratiti u utakmicu. U tim trenucima Cibosi se nalaze na 16 poena razlike. Jednim dobro odigranim napadom Cedevita zabija koš alley-oopom, na što odgovara Radovčić tricom s preko osam metara. Vukovi utakmicu mirno privode kraju i odnose pobjedu rezultatom 70:82. 

‘Nije me bilo godinu dana i ovo nije prava slika u utakmici jer sam danas odigrao na svježinu. Dosta sam se i izmorio, pa me trener morao uvoditi i izvoditi, morali smo rotirati s ovako skraćenom rotacijom. Svejedno, odigrali smo opet jednu odličnu utakmicu i uspjeli smo pobijediti zasluženo na kraju.’ - rekao je Filip Bundović.

 Čestitao bih igračima na ovakvoj želji i borbi u ovako teškoj situaciji, protiv jedne Cedevite koja igra sve bolje i bolje. Reagirali smo nakon nakon teškog poraza. Ne zbog toga što nas je Split dobio, nego zbog načina na koji nas je dobio. Međutim, već sa šestim igračem u rotaciji, Filipom Bundovićem, vidi se velika razlika u napadu i obrani.’ - osvrnuo se na utakmicu Dino Repeša.

 Cibona: Filip Bundović (31), Aleksandar Aranitović (14), Domagoj Vuković (13), Ivan Majcunić (9), Krešimir Radovčić (8), Ivan Perasović (7), Filip Ferderber , Jere Jakić, Niko Bandov, Josip Krizmanić.

Cedevita Junior: Renato Serdarušić (15), Ivan Karačić (15), Jan Kosi (9), Austin Luke (8), Kevaughn Allen (7), Josip Batinić (6), Ivan Bogdanović (5), Sandro Rašić (3), Toni Bilić (2), Martin Jelić, Petar Ogrizović, Luka Mršić.

Standings provided by Sofascore