Europa i Svijet
Hrvatska
Cedevita gostuje kod MoraBanc Andorre

Cedevita gostuje kod MoraBanc Andorre

Mogu li Vitamini do pobjede kod Bankara?

U srijedu u 20:00h Cedevita će u sklopu 5. kola H skupine Top 16 faze Eurokupa 7Days gostovati kod MoraBanc Andorre. Andorci su trenutno na omjeru 4-0 i već su osigurali prolaz u četvrtfinale, dok Cedevita u Top 16 fazi još uvijek čeka na svoju prvu pobjedu.

Zagrepčani na put kreću u utorak rano ujutro. Zrakoplovom će letjeti na liniji Zagreb – Zurich – Barcelona, a onda će se autobusom uputiti u Andoru. Putovati neće Marko Banić (ozljeda), Filip Krušlin (rođenje djeteta) i Domagoj Bošnjak (treninzi s momčadi za HT Premijer ligu).

Međutim, Cedevita u Andoru ne putuje da se unaprijed preda.

"Oni su prešli eliminaciju, ali sigurno će željeti pobijediti pred domaćom publikom. Isto tako, ni nama nije svejedno. Nismo nijednu pobijedili. Prema tome, moramo biti motivirani i nastaviti s dobrim igrama. Imamo nekih sitnih problema, tako da ćemo opet morati malo paziti na minutažu. Međutim, to ne znači da ne možemo odigrati jedu dobru utakmicu pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti. Definitivno moramo pronaći neku agresivnost koja je bila prisutna u zadnje dvije-tri utakmice. Protiv Kazana možda ne cijeli dio, ali opet smo u jednom trenutku bili dobri, prije svega mislim obrambeno.  U tom slučaju se možemo nadati dobrom rezultatu", izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Bek Jakov Mustapić vjeruje da Cedevita ima šanse doći do prve pobjede u Top 16 fazi: "Mislim da je najlakše igrati kad nemaš pritisak rezultata, kao što mi nemamo. Imamo nekih problema s ozljedama. Idemo tamo rasterećeni i nitko od nas tamo ne očekuje pobjedu. Ja mislim da to ne očekuju ni oni sami i mislim da će se oni više fokusirati na subotnju utakmicu u Endesa ligi. To nama otvara jednu priliku da ih iznenadimo, da dođemo rasterećeni, da odigramo opušteno, onako kako smo igrali protiv Zvezde, da nastavimo taj dobar ritam i mislim da ih možemo iznenaditi."