Hrvatska
Cedevita i Zadar sutra započinju pripreme

Cedevita i Zadar sutra započinju pripreme

Autor: Paulo Sarić

Gotovo dva tjedna nakon Cibone.

Nakon što je finalist hrvatskog prvenstva Cibona započela s pripremama 3. kolovoza, sutra će to napraviti i preostala dva hrvatska abaligaša. Zanimljivo, oba u isto vrijeme, u srijedu u 18 sati.

Kao što smo nedavno pisali u Zadru je s pretpripremama krenulo osam igrača, a sigurnim se smatra i ostanak Jakova Vladovića, Mislava Brzoje i Kristijana Krajine. Oko kluba se spominju brojna imena, većinom ona Zadrana i bivših igrača Zadra, no zasad nema službeno potvrđenih potpisa. I dok se za Zadar ne zna u kakvom će se točno sastavu okupiti, tek da će na prvom treningu sudjelovati svi igrači koji su pod ugovorom te nekolicina onih koji treniraju s klubom, Cedevita nema takvih problema.

Momčad Jurja Zdovca dovela je nekoliko pojačanja uoči nove sezone, od kojih će se trojica već prvoga dana pojaviti na pripremama u Domu košarke „Cedevita“ na zagrebačkom Velesajmu. Već sutra će se momčadi priključiti Amerikanci Will Cherry i Demetris Nichols, kao i novopridošli bosanskohercegovački reprezentativac Andrija Stipanović. Uz njih bi se na prozivci trebali pojaviti i Toni Katić, Karlo Žganec, Toni Perković, Darko Bajo, Lovro Buljević i Antonio Jordano dok će rekonvalescent Marko Arapović trenirati po posebnom programu.

Foto: Basketball.hr

Ipak, Cedevita će na početku priprema biti oslabljena izostancima trojice hrvatskih reprezentativaca koji se pod vodstvom izbornika Aleksandra Petrovića pripremaju za nadolazeći EuroBasket te talentiranog Džanana Muse koji s reprezentacijom Bosne i Hercegovine igra pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Kini. Posljednje pojačanje Zagrepčana, Kevin Murphy, momčadi bi se trebao priključiti naknadno kao i neimenovani igrač unutarnje linije čiji se potpis uskoro očekuje.

Zadar će pripreme odraditi doma, dok će prvu utakmicu odigrati 2. rujna u Splitu protiv istoimenog trostrukog prvaka Europe, dok se Cedevita nakon osnovnih priprema priključuje Ciboni na visinskim pripremama na Rogli. Vitamini, kao i Zadar, prvi pripremni susret imaju zakazan za 2. rujna na turniru u Rogaškoj gdje će uz domaćina i hrvatskog prvaka nastupiti Union Olimpija te turski Gaziantep.

Dodajmo ovome da je danas s pripremama službeno započela i slovenska Union Olimpija.