Hrvatska
Regija
Cedevita J. od sjajnog otvaranja do visokog poraza od Heliosa: Jedna lopta promijeni ritam utakmice

Cedevita J. od sjajnog otvaranja do visokog poraza od Heliosa: Jedna lopta promijeni ritam utakmice

Autor: Cedevita Junior/BB.hr Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

ABA 2 liga

"Narančasti" su četvrti po redu NLB ABA 2 „balon“ otvorili porazom. Helios je slavio 88-68.

Cedevita Junior započela je utakmicu odlično i vodila na kraju prve četvrtine s deset poena razlike, ali se slovenska momčad brzo vratila i na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 46:43 u njihovu korist. Jan Kosi bio je vodeći strijelac s 11 poena.


Momčad s Kajzerice krenula je odlučno u nastavak i u prvih par minuta uspjela preokrenuti rezultat i povesti zakucavanjem Ivana Karačića, ali ubrzo nakon toga Helios ulazi u seriju od 15:0 čime su izgradili nedostižno vodstvo koje su držali do kraja utakmice.


Najbolji pojedinci bili su Renato Serdarušić s 11 poena i 4 skoka te Jan Kosi s 14 poena i 3 skoka.

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: „Mislim da smo odigrali dobro prvih 15 minuta i onda jedna lopta i kontranapad promjene ritam utakmice, a da ne govorim o napadačkom skoku, u tome segmentu smo možda najlošija ekipa. Helios nas je nadskakao i nadigrao te je samim time drugo poluvrijeme pripalo njima. Kroz greške naših playmakera dopustili smo u jednom bitnom trenutku, pred kraj poluvremena, da nam se Helios približi. Imali smo 10 poena i kontranapad tako da su ti trenuci, pogotovo za moju mladu ekipu, bili presudni. Opet, skokovi koje sam spomenuo, to je nedopustivo, 18 skokova u napadu iz kojih se i dogodilo ovih 20 poena prednosti.

Standings provided by Sofascore