Hrvatska
Regija
Cedevita Junior poražena od Vojvodine, istaknuli se Kučić i Batinić

Cedevita Junior poražena od Vojvodine, istaknuli se Kučić i Batinić

Autor: Cedevita Junior/BB.hr Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

ABA 2 liga

Cedevita Junior poražena je od Vojvodine u 2. kolu NLB ABA 2 Lige, 71:86.

Momčad Damira Mulaomerovića odlično je otvorila utakmicu serijom 9:3 u prve dvije i pol minute što je natjeralo ekipu Vojvodine na minutu odmora. Nakon timeouta, Vojvodina je uspjela smanjiti prednost Cedevite Junior ali se ekipa s velesajma ponovno vratila u prednosti nakon što su zatvorili četvrtinu novom serijom 8:3 (20:13). U drugoj četvrtini Vojvodina je preuzela vodstvo, došli su do +9 ali je u zadnjih 36 sekundi četvrtine KeVaughn Allen zabio pet poena i smanjio zaostatak na 36:40.

Nijedna ekipa se nije mogla odlijepiti u trećoj četvrtini, do kraja četvrtine Cedevita Junior je došla do minimalnog zaostatka 55:56. Vito Kučić je bio odličan početkom četvrte četvrtine i držao je svoju momčad u igri s 9 poena u prvih pet minuta posljednje četvrtine. Mlada momčad Cedevite Junior je bila u igri praktički do samog kraja ali nažalost nisu uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist.

Vito Kučić je ponovno bio najbolji strijelac u redovima Cedevite Junior sa 17 poena uz 5 skokova, pratio ga je kapetan Josip Batinić s 11 poena i 8 skokova dok su Martin Jelić i KeVaughn Allen zabili po 10 poena.

Cedevita Junior se okreće obavezama u domaćem prvenstvu, u nedjelju u Domu sportova dočekuju Dubrovnik.

“Danas je presudilo 31 slobodno bacanje Vojvodine dok smo mi imali samo deset. Kad pogledate rezultat mi tu još dobro stojimo. Nemam što zamjeriti mojim dečkima, potrošili smo se, borili smo se do kraja. Veći dio utakmice bili smo blizu, ali iskustvo mladih igrača nekad dođe na naplatu”, rekao je trener Damir Mulaomerović.