Hrvatska
Cedevita Junior preživjela nehumani ritam i Alkar

Cedevita Junior preživjela nehumani ritam i Alkar

Autor: Cedevita Junior/BB.hr Photo: Marin Sušić

Četiri utakmice u šest dana

Cedevita Junior pobijedila Alkar u 20. kolu FAVBET Premijer lige rezultatom 95:81

Igrajući već četvrtu utakmicu u samo šest dana, Cedevita Junior sjajno je otvorila susret i u manje od pet minuta ostvarila prednost od +18. Plavi iz Sinja su uz par izmjena pronašli odgovor i do sredine druge četvrtine stigli na zaostatak od samo dva razlike. Do kraja prvog poluvremena domaćin je ipak ponovno bio blizu dvoznamenkaste prednosti s rezultatom 52:44.  

Vodeći strijelci bili su Allen s 12 i Karačić s 11 poena, a najbolji skakač bio je Luke sa 7 uhvaćenih lopti.

Treća četvrtina bila je uglavnom izjednačena pa je rezultat prije završne dionice bio 73:65. U ovom razdoblju nažalost se ozlijedio slovenski centar Jan Kosi. "Narančasti" su ostali smireni u završnici i sigurno stigli do pobjede. Vodeći strijelac bio je Karačić s 24 koša, Allen je zabio 18, a Serdarušić dodao 14. Posebno je raspoložen bio igrač utakmice Austin Luke s triple-double učinkom od 11 poena, 12 asistencija i 14 skokova.

Austin Luke: "Iza nas je težak tjedan i ponosan sam na suigrače zbog profesionalnog pristupa protiv ozbiljnog protivnika. Sretan sam zbog pobjede i sad možemo malo odmoriti. Nakon toga ćemo se okrenuti stvarima koje možemo raditi bolje jer nismo sasvim zadovoljni s time kako je prošao ABA 2 balon."

Damir Mulaomerović: "Možemo biti zadovoljni s rezultatom, no potrošili smo se više nego što smo trebali. O pristupu nekih igrača, bez obzira na to što smo umorni, morat ćemo naknadno raspraviti. Ono što me više brine je ozljeda Kosija, sad smo ostali na jednom visokom igraču. Već tri, četiri mjeseca govorim da trebamo dovesti jednog visokog igrača, mislim da će to sad biti dosta problematično jer smo ostali samo na Karačiću. U ovom trenutku kad nam dolaze kup i utakmice koje su vrlo bitne bit će dosta teško. Čestitke igračima, poslije ovakvog tjedna i četiri utakmice u šest dana mislim da su stvarno pokazali karakter i dali su maksimum, neki možda i više nego što je trebalo, ali zadovoljan sam."

Standings provided by Sofascore