Hrvatska
Regija
Cedevita Junior srušila MZT, briljirali Kučić i Rašić

Cedevita Junior srušila MZT, briljirali Kučić i Rašić

Autor: Cedevita Junior/BB.hr Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Za povijest

Cedevita Junior upisala je povijesnu prvu pobjedu u NLB ABA 2 Ligi nakon što su odigrali fantastičnu utakmicu i savladali MZT Skopje Aerodrom rezultatom 79:92

Momčad Damira Mulaomerovića je odlično ušla u utakmicu, krajem prve četvrtine napravili su brzu 8:2 seriju i odlijepili se od makedonskog sastava na +6. U prvom poluvremenu momčad s velesajma je bila na visokom napadačkom nivou, a posebno su se pokazali Vito Kučić koji je zabio 15 u prvom poluvremenu i Sandro Rašić koji je ubacio 10 poena u prvih 20 minuta. 

U drugom poluvremenu momčad Cedevite Junior je uspjela zadržati svoje vodstvo koje su stekli u prvom poluvremenu. Momčad je odlično reagirala nakon poraza u Splitu, naročito u skakačkom dijelu gdje su upisali 10 više skokova od MZTa. 

Vito Kučić je briljirao u Subotici, susret je završio s 22 poena i 4 skoka dok je Sandro Rašić ubacio 18 poena uz 4 zabijene trice te uhvatio 8 skokova. KeVaughn Allen (6sk, 4ast, 4ukl) i Josip Batinić (2sk, 2ast, 3ukl) zabili su po 13 poena. 

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: “Prezadovoljan sam nakon današnje pobjede, mi smo došli ovdje da učimo. Ja sam se potajno nadao da možemo pobijediti, a danas su momci pokazali dobru igru. Naši mladi igrači su nam svojom energijom omogućili da igramo tako da zabijemo 49 poena u prvom poluvremenu. U obrani smo također bili jako dobri, pogotovo nakon jedne teške utakmice u Splitu gdje smo igrali dijametralno suprotno nego danas. Mogu biti prezadovoljan kad vidim ove momke koji skupljaju iskustvo i pokazuju da su dobri.”

Standings provided by Sofascore