Hrvatska
Cedevita se zabetonirala na poziciji četiri, protiv Škrljeva su imali i plus 30

Cedevita se zabetonirala na poziciji četiri, protiv Škrljeva su imali i plus 30

Autor: Cedevita Junior/BB.hr Photo: Marin Sušić

U očekivanju doigravanja

Cedevita Junior je u pretposljednjem kolu osnovnog dijela prvenstva bila uvjerljiva protiv pretposljednje momčadi lige DepoLink Škrljeva 104:77.

Cedevita Junior dominantno je otvorila utakmicu sa serijom 19:1. Bio je ovo jasan znak u kojem smjeru će se razviti ostatak poluvremena pa je nakon 20 minuta igre rezultat bio 61:38. Vodeći strijelac bio je Serdarušić s 13 poena, a bio je i najbolji skakač sa 6 uhvaćenih lopti.

Igrači Damira Mulaomerovića i nakon velikog odmora ostali su agresivni u obrani te su u jednom trenutku otišli na +30. Narančasti su zatim rutinerski utakmicu priveli kraju, a najučinkovitiji pojedinac je i na kraju bio Serdarušić (17p, 6sk, 3ukr), a prema valorizaciji mu se priključio Bogdanović s double-double učinkom (18p i 11sk).

Renato Serdarušić: "Želim čestitati suigračima na stvarno dobro odigranih 40 minuta koje smo dobro međusobno raspodijelili. Svi su odradili svoje zadatke i sad se počinjemo pripremati za doigravanje. Imamo još dvije utakmice u prvenstvu koje želimo odigrati kako treba."

Damir Mulaomerović: "Savršeno smo otvorili utakmicu, imali smo pravi pristup. Došlo je zatim do manjeg pada koncentracije, ali smo na kraju zasluženo pobijedili. Možemo biti zadovoljni, bilo je dosta lijepih poteza i dobre košarke. Bilo je stvari koje ćemo morati korigirati, ali smo zadovoljni. Škrljevu želim puno sreće jer njih čeka puno ozbiljniji posao, a mi se spremamo za Dubravu i Alkar, a zatim za doigravanje. Vjerojatno ćemo igrati protiv Dinama što će možda biti i najteži dvoboj."

Standings provided by Sofascore