Hrvatska
Cedevita uvjerljiva protiv Ribola Kaštela, Žganecu falila dva poena do triple-doublea

Cedevita uvjerljiva protiv Ribola Kaštela, Žganecu falila dva poena do triple-doublea

Autor: Teo Cilar

Ribola Kaštela pružala je odličan otpor Cedeviti punih 25 minuta nakon čega prvaci dižu ritam i dolaze do uvjerljive pobjede.

Očekivanu pobjedu ostvarila je Cedevita na gostovanju kod Ribola Kaštela rezultatom 89:56. Domaćini su odlično parirali u prvom poluvremenu nakon kojega su bili u zaostatku 27:25 da bi u drugom stvari sjele na svoje mjesto te je kvaliteta Cedevite došla do izražaja.

Ribola Kaštela-Cedevita 56:89 (10:16, 15:11, 16:29, 15:33)

Kompletna statistika utakmice

Gosti iz Zagreba su na utakmicu doputovali bez reprezentativca Hrvatske Filipa Krušlina te reprezentativaca BiH Džanana Muse i Andrije Stipanovića. Hrabri domaćini pružali su odličan otpor u prvom poluvremenu iako u niti jednom trenutku utakmice nisu vodili. Cedevita je nakon prvih deset minuta imala vodstvo 10:16. Ribola Kaštela je u drugoj četvrtini uzvratila preko Ace Mandića koji je ubacio sedam poena i Dine Šipića koji je zabio pet što je bilo 12 od ukupno 15 poena domaćina u tom periodu. Cedevita je odigrala vrlo lošu drugu dionicu u kojoj je postigla svega 11 poena, a na poluvrijeme se otišlo vodstvom "Vitamina" 25:27. 

Drugo poluvrijeme gledali smo puno bolju Cedevitu koja je podignula agresivnost u obrani, a bili su i puno precizniji u napadu što im je do kraja trećeg perioda donijelo 15 poena prednosti iako je sredinom četvrtine rezultat bio poravnat na 31:31! Cedevita je tada počela pogađati i do kraja četvrtine napravila seriju 10:25. Još su više digli gas u posljednjem periodu kojeg su dobili s 15:33 za konačnih 56:89. 

Napad Cedevite je predvodio Demetrius Nichols s 18 poena, Chris Johnson je ubacio 16 uz 7 skokova, a treba spomenuti i Tonija Perkovića koji je zabio 15 kao i Nik Slavica. Posebna priča je Karlo Žganec koji je imao 12 skokova, 10 asistencija i 8 poena te mu je za samo dva poena promaknuo triple-double. 

Kod domaćina Šipić 15 poena i 5 skokova, a Mandić je zabio 14 uz također 5 skokova. Nitko drugi nije bio dvocifren, najbliži tomu bio je Nikola Došen s 8 poena i 6 asistencija. 

Spomenimo i jednu zanimljivost, a ta je da je na utakmici postignuto svega 12 poena iz reketa, po šest s svake strane.