Europa i Svijet
Cedevita uzvratila Torinu s kamatama

Cedevita uzvratila Torinu s kamatama

Autor: Teo Cilar

Sve je bilo riješeno nakon prve četvrtine poslije koje je Cedevita imala 18 poena prednosti.

Cedevita je upisala uvjerljivu pobjedu na gostovanju u Torinu od čak 22 poena razlike te je tako uzvratila domaćinima koji su slavili u Zagrebu.

Fiat Turin-Cedevita 65:87 (12:30, 19:23, 14:20, 20:14)

Kompletna statistika utakmice

Jedino vodstvo domaćina na ovom susretu bilo je nakon 15 sekundi igra poslije dvice Trevor Mbakwea, a Cedevita je dominirala u ostatku susreta. Na početku utakmice posebno su bili raspoloženi Filip Krušlin i Andrija Stipanović. Nakon šest minuta igre u prvom periodu bilježimo prvo dvocifreno vodstvo Cedevite poslije dvice Ivana Ramljaka, bilo je 9:19. Do kraja ovog perioda Cedevita je uspjela napraviti seriju 11:3 za ogromnih plus 18. Već se tu vidjelo kako su domaćini u lošem ritmu i da će se teško vratiti u susret. 

Popuštanja nije bilo niti u drugoj četvrtini u kojoj Cedevita u dva navrata dolazi do 25 poena razlike što je bila najviša prednost u prvom poluvremenu. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom  "vitamina" od 22 poena razlike.

Popuštanja nije bilo niti u trećoj četvrtini u kojoj Cedevita nastavlja s odličnom obranom i na samom kraju te dionice dolazi do najviših plus 28. Nakon pogođenog slobodnog bacanja Will Cherrya u 34. minuti utakmice, Cedevita dolazi do najviše prednosti na susretu od 31 poena razlike. Tek su tada popustili i dopustili domaćinima da smanje prednost na 22 poena minusa. Kevin Murphy predvodio je Cedevitu s 22 poena, tri skoka i tri asista, a 15 je ubacio Cherry uz četiri skoka i isto toliko asistencija.

Ovo je bila treća pobjeda Cedevite koja se izjednačila s Torinom dok je Darussafaka prva i još uvijek bez poraza sa svih šest pobjeda. Unics je na drugom mjestu s četiri pobjede i dva poraza.