Hrvatska
FOTO: Cedevita za svega sedam minuta otišla u finale Kupa Krešimira Ćosića

FOTO: Cedevita za svega sedam minuta otišla u finale Kupa Krešimira Ćosića

Autor: Saša Ćirić

Gorica nije imala snage za još jedan podvig.

Drugi finalist Kupa Krešimira Ćosića je Cedevita, koja je u večernjem terminu pobijedila Goricu rezultatom 93-63.

Kao što je jučer najavio Josip Sesar, njegovi igrači su vjerojatno slavili pobjedu nad Splitom do dugo u noć. Čak i da nisu, upitno je kako bi energetski ispražnjeni mogli parirati fizički spremnijem protivniku.

Utakmica je trajala manje od sedam minuta. U tom razdoblju je put do Cedevitinog koša našao tek Ivan Papac, dok su Vitamini preko američkog CoCo dvojca (Elgin Cook 12, Justin Cobbs 4 poena) uz zakucavanje Ivana Ramljaka na samom otvaranju utakmice došli do prednosti 18-2. Gorica nije mogla odgovoriti na čvrstu obranu Cedevite, čiji igrači su pravovremeno stizali na svaki pokušaj Sesarovih momaka za hvatanjem rezultatskog zaostatka. Ipak, krajem prve četvrtine uspijevaju povezati nekoliko kvalitetnih napadačkih akcija i dolaze na ponešto prihvatljiviji zaostatak od 14 poena (25-11).

U početnim minutama druge četvrtine Gorica je u dva navrata tricama Ante Mašića i Ljube Prgometa dolazila do jedanaest poena zaostatka, ali više od toga nisu mogli. Cedevita je nastavila u ritmu u kojem je otvorila utakmicu, te do poluvremena stvorila prednost od 20 poena razlike (51-31).

Ako je ikakvih dilema o pobjedniku bilo, one su otklonjene u prve tri minute treće četvrtine. Sjajni Cook ima glavnu ulogu s osam poena u seriji Vitamina 10-0, kojom odlaze na trideset poena prednosti (61-31) i stavljaju pečat i potpis na rezervaciju za drugo mjesto u finalu. Posljednjih deset minuta bila je formalnost, a kao zanimljivost možemo istaknuti da su se kod Cedevite svi igrači upisali u strijelce, dok kod Gorice to nije pošlo za rukom tek mladom Anti Jukiću, kojem je Sesar dao tek pedesetak sekundi u samoj završnici utakmice.

Kod Cedevite je nevjerojatni Cook ubacio 20 poena za jedva 13 minuta igre, a dvoznamenkasti u redovima Cedevite bili su i Jakov Mustapić (14 poena, 6 skokova) i Toni Katić (10 poena i 6 asistencija). Goricu su predvodili Marko Petrović i Marko Baković s 11 postignutih poena.

Cedevita u finalnom dvoboju u subotu u 19 sati ide po obranu titule osvajača Kupa Krešimira Ćosića protiv gradskog rivala Cibone.