Hrvatska
Regija
Cedeviti drama protiv Mege i finale Bara

Cedeviti drama protiv Mege i finale Bara

Autor: KK Cedevita

U polufinalu Superkupa ABA lige Cedevita je u Baru u napetoj završnici pobijedila Megu Bemax sa 99:96.

Vitamini će u subotu u 21 sat igrati u finalu Superkupa protiv pobjednika utakmice Mornar Bar – Budućnost VOLI.

"Jednostavno smo katastrofalno već ušli u utakmicu pa je klupa to izvukla. Odigrali smo korektno treću četvrtinu, ali umjesto da privedemo utakmicu kraju, dali smo im uvijek taj drugi napad. Odradili smo dobro obranu, samo je trebalo uzeti loptu i tu smo uvijek zakasnili. Oni su bili agresivni. Imali su 19 napadačkih skokova. To je timska odgovornost i tu smo definitivno zakazali. Što je najgore, ništa se novo nije desilo. Sve to ja ponavljam, pričam i počeo sam pričati već u prvom poluvremenu. Uzeo sam par timeoutova samo na tu temu. Meni rezultat tu nije u prvom planu. Moraš dobiti, normalno, ali ne smijemo dozvoliti takvu igru. Imali smo malo problema s ozljedama. Karlo je out i u toj nekoj rotaciji on je jako bitan u skoku. Nichols je imao probleme s prekršajima, Stipanović je imao probleme s prekršajima, ali sigurno da sam od nekih igrača očekivao malo više", izjavio je poslije utakmice trener Cedevite Jure Zdovc.

Zagrepčani su drugu četvrtinu dobili 34:20 i uz 11 poena Filipa Krušlina i 10 poena Filipa Tončinića na poluvremenu su vodili 59:45. U trećoj četvrtini su u jednom trenutku otišli i na +22, a uoči početka četvrte četvrtine rezultat je bio 83:67 za momčad Jure Zdovca.

U prve tri četvrtine prvaci Hrvatske su za tricu šutirali odličnih 14/21, no u posljednjih 10 minuta Mega se vratila.

Zdovc je timeout pozvao već na 9:01 min. do kraja utakmice kad je Mega ubačajem Stefana Fundića  došla na zaostatak 72:83. Međutim, nalet Mege se nastavio i dalje pa je Zdovc morao pozvati još jedan timeout na 3:21 min. do kraja, nakon što je Fundić pogodio za 87:90 zaostatak svoje momčadi.

Uspjela se momčad trenera Dejana Milojevića kasnije približiti i na 91:92, no Džanan Musa je nakon toga pogodio oba slobodna bacanja za +3 Cedevite, a Zagrepčanima je puno pomoglo i što je na 48.8 sekundi do završetka kod samo +1 Cedevite Aleksandar Lazić za Megu promašio oba slobodna bacanja.

Murphy poslije nije uspio pogoditi u ulazu, no nakon što je Vlatko Čančar izgubio loptu, Murphy i Musa u u zadnjih 16.5 sekundi s linije slobodnih bacanja šutirali su 5/6 i tako su sačuvali pobjedu Cedevite.

Za Cedevitu nije igrao ozlijeđeni Will Cherry, a momčadi se još nije pridružio ni centar Chris Johnson.

Do pobjede su Zagrepčane predvodili Demetris Nichols sa 17 poena i pet skokova, Musa sa 16 poena, Murphy s 15 poena i četiri skoka, Filip Krušlin s 13 poena i šest skokova te Tončinić s 13 poena.

Na strani Mege Fundić je ubilježio 18 poena i osam skokova, Ennis 16 poena i pet skokova, Lazić 16 poena i 13 skokova, a Rebić 14 poena i devet skokova.

Ton download: Jure Zdovc
https://soundcloud.com/kkcedevita/jure-zdovc-nakon-pobjede-nad-megom