Hrvatska
Regija
Cedeviti Junior drama protiv Sutjeske donijela ulazak u zonu doigravanja

Cedeviti Junior drama protiv Sutjeske donijela ulazak u zonu doigravanja

Autor: Cedevita Junior/BB.hr Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

ABA 2 liga

Cedevita Junior bila je bolja od Sutjeske rezultatom 80:76

Prva četvrtina utakmice bila je uglavnom izjednačena, ali Sutjeska je ipak uspjela u jednom trenutku ostvariti prednost od 8 poena razlike. Ipak, momčad s Kajzerice ušla je u sjajnu 12:0 seriju i prvih deset minuta igre završila u vodstvu. U zadnjoj minuti prvog poluvremena igrači Damira Mulaomerovića otišli su na čak +14 koševa razlike, ali ekipa iz Nikšića se uspjela približiti na 49:40 prije velikog odmora.

Vodeći strijelac bio je KeVaughn Allen s 12 poena, a dobre minute odigrali su još Jelić i Rašić.

Momčad iz Crne Gore nastavila je hvatati zaostatak u trećoj četvrtini, a pred sam kraj tog dijela igre prešla je i u vodstvo te time najavila neizvjesnu završnicu. Upravo je tako i bilo tijekom zadnjih deset minuta. Iako su „narančasti“ uglavnom bili u vodstvu u završnom dijelu utakmice, samo 11 sekundi prije kraja razlika u njihovu korist bila je tek 2 poena. Nakon što su Rašić i Allen svaki zabili po jedno slobodno bacanje, na kraju je susret prelomio Renato Serdarušić s odličnim obrambenim reakcijama tijekom posljednjih sekundi susreta.

Vodeći strijelac bio je Allen s 19 poena, Rašić je postigao 12, a Ogrizović dodao 10. Ipak, prema valorizaciji i dojmu, igrač utakmice bio je Renato Serdarušić s 9 poena, 5 ukradenih lopti, 5 skokova te jednom, ranije spomenutom, ključnom blokadom.

 

Statistika

 

Damir Mulaomerović: „Mislim da je utakmica bila jako dobra. Tamo gdje smo zakazali u prvoj utakmici, danas smo bili puno bolji, u tom defanzivnom skoku. Mislim da smo igrali dosta dobro defanzivno protiv jako dobre ekipe i da smo udvajanjima na njihovim najboljim igračima dosta postigli. Mi malo imamo problem s rotacijom visokih igrača, ali danas smo u tom dijelu odigrali jako dobro. Raduje me što je klupa odigrala jako dobro i što smo svi igrali kao jedan. Na kraju smo odigrali pametno i kaznili neke propuste našeg protivnika. Mislim da su gledatelji mogli uživati, a čestitam i Sutjesci i želim im puno sreće. Ritam je dosta naporan, imamo još jednu tešku utakmicu tako da se nadam da ćemo se oporaviti i pružiti ovako dobru igru u subotu.“

Standings provided by Sofascore