Hrvatska
Cedeviti Junior prva runda protiv Dinama

Cedeviti Junior prva runda protiv Dinama

Autor: Cedevita Junior/BB.hr Photo: Marin Sušić

ZG derbi

Prva utakmica 1/4 finala doigravanja FAVBET Premijer lige otišla na stranu domaćina, 95:82

Obje ekipe ušle su u utakmicu svjesne uloga pa su na početku dobre obrane dominirale, a kod domaćih je to rezultiralo s nekoliko atraktivnih tranzicijskih koševa. Ipak, gosti su nadoknadili zaostatak od 5 poena i nakon 10 minuta igre imali isto toliko koševa prednosti (16:21).

“Modri” su krenuli graditi još veću prednost u drugoj četvrtini, ali su kapetan Batinić s dva brza polaganja i mladi Bogdanović zakucavanjem iz kontre približili “narančaste” na -1. Dinamo se do velikog odmora ipak odvojio na 43:49. Vodeći strijelac Cedevite Junior bio je Karačić s 10 poena.

Momčad Damira Mulaomerovića u nastavak ulazi s novom energijom u obrani i sjajnim skokom u napadu te u zadnji period ulazi uz prednost +8. Neizvjesnosti još nije bio kraj, ali nakon što su Luke i Karačić odigrali svoju prepoznatljivu “alley-oop” kombinaciju i Serdarušić učinkovito završio sljedeći napad, šest minuta prije kraja semafor je pokazivao 83:74 nakon čega je Cedevita Junior uspješno zaključila susret u svoju korist.

Vodeći strijelac i najbolji pojedinac bio je Renato Serdarušić s 18 poena, 8 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte. Velik doprinos važnoj pobjedi dali su još Karačić (17p, 6sk, 4as), Allen (16p, 4sk, 4as), Bogdanović (14p), Batinić (9p, 4sk, 3as) i Rašić (8p, 4 sk).

Renato Serdarušić: „Htio bih čestitati svojim suigračima, odigrali su svi na pravoj razini i bili odlični. Napravili smo dobar scouting i pobijedili u važnoj prvoj utakmici. Mi još uvijek možemo bolje i sad se moramo fokusirati i pripremit za drugi ogled koji je u ponedjeljak u gostima.“

Damir Mulaomerović: „Dobra utakmica, prava playoff utakmica, tvrda. Prvo poluvrijeme smo bili malo u ritmu Dinama dok se nismo adaptirali u drugom poluvremenu i odigrali puno bolje. Mislim da smo drugo poluvrijeme odigrali jako dobro i uzeli što nam se nudilo. Drugo poluvrijeme smo svi dobro reagirali, dok je u prvom poluvremenu bilo i malo neiskustva jer je ipak ekipa Dinama jako iskusna i kaznili su na početku sve naše greške. Stvarno sam ponosan na momke kako su odigrali.“