Hrvatska
Regija
Cibona ostala bez trenera

Cibona ostala bez trenera

Autor: Paulo Sarić

Subotić i Cibona sporazumno su raskinuli suradnju.

Slobodan Subotić više nije trener Cibone. Vijest koja je službeno objavljena u popodnevnim satima, rijetke je iznenadila. Sam je Subotić na sinoćnjoj konferenciji za medije izrijekom kazao da ovako više ne može i da se svi odgovorni trebaju dobro zamisliti. Na čelu s njim samim. Danas su se njegove riječ pretočile u konkretne poteze te je došlo do sporazumnog raskida suradnje s najtrofejnijim hrvatskim klubom.

Nakon jako dobre završnice prošle sezone u kojoj su odveli favoriziranu Cedevitu u odlučujuću petu utakmicu finala doigravanja hrvatskog prvenstva, Vukovi su odlučili promijeniti trenera te je Damira Mulaomerovića na klupi zagrebačke momčadi naslijedio Slobodan Subotić. U prvim se tjednima nakon završnice sezone naglas pričalo o financijskoj injekciji i ambicioznijem ulasku u novu sezonu, a Subotić je kao provjereno trenersko ime trebao pokazati da se misli ozbiljno. Dosta su rano stigli novi igrači i na prvu je izgledalo kao da se situacija popravlja. No, ulazak u novu sezonu nije bio na željenoj razini, a sve je kulminiralo s tri uzastopna poraza od koji je najbolniji bio onaj od Hermes Analitice u HT Premijer ligi.

Subotiću je na koncu presudio Zadar koji je u petak prvi put nakon šest godina slavio pod Tornjem i izjednačio se s Cibonom na omjeru 3-5 u Jadranskoj ligi.

Košarkaški klub Cibona i trener Slobodan Subotić sporazumno su raskinuli ugovor.

Ime novog trenera Cibone službeno ćemo objavit putem klupskih komunikacijskih kanala. Momčad se do tada okreće novoj utakmici šestog kola HT Premijer lige protiv Šibenika koja je na rasporedu sutra od 17 sati.

Ovim putem klub se želi zahvaliti Subotiću na suradnji te mu želi puno sreće u daljnjoj karijeri – stoji u obavijesti službene Cibone.

Vukovi idući susret igraju već u nedjelju, s početkom u 17 sati, a protivnik će im biti GKK Šibenik, uz Cedevitu jedina neporažena momčad u domaćem prvenstvu.