Hrvatska
Regija
Cibona pobjednik turnira u Mostaru

Cibona pobjednik turnira u Mostaru

Autor: Basketball.hr

Cibona je u finalu Memorijalnog turnira Marijofil Džidić u Mostaru pobijedila momčad HKK Zrinjski rezultatom 65-89.

Cibona je u finalu Memorijalnog turnira Marijofil Džidić u Mostaru pobijedila momčad HKK Zrinjski rezultatom 65-89.

Utakmica je riješena u prvoj četvrtini u kojoj su Cibosi stekli prednost 16-31 koju su do poluvremena povećali na 29-48.

U drugom dijelu Cibona je potvrdila pobjedu i rezultatom 65:89 zasluženo osvojila turnir u čast jednog od osnivača HKK Zrinjski Marijofila Džidića.

Kod Cibone Melvin je postigao 19, a Marin Rozić 15 poena. U redovima domaćina istaklnuli su se Šutalo s 15 i Princ sa 10 poena.

Trener Subotić izrazio je veliko zadovoljstvo: 

- Ovo je bila odlična provjera za nas. Odigrali smo dvije jako tvrde utakmice, pogotovo ova druga protiv domaćina turnira. Zadovoljan sam kako su dečki odigrali. Bilo je to maksimalno profesionalno. Napravili su sve što sam od njih tražio što pokazuje i rezultat, izjavio je trener te otkrio čemu teži momčad ova godine.

- “Ono na čemu težimo ove godine je obrana i s time sam zadovoljan. Ima nekih stvari koje trebamo popraviti, ali imamo još vremena. Drago mi je da su dečki vrijedni, slušaju i žele raditi.

Cibosi nastavljaju put prema Dubrovniku gdje će danas, u 18:00 sati, igrati prijateljski susret protiv KK Dubrovnik prije odlaska na ABA Super kup.

Treće mjesto na mostarskom turniru osvojila je Rogoška koja je bila bolja od KK Kakanj 86-64.