Hrvatska
Regija
Cibona šaptom pade, navijači ostali kod kuće

Cibona šaptom pade, navijači ostali kod kuće

Autor: Filip Naglić Marko Dugonjić Mihaela Ćurić Photo: Ivana Dergez/KK Cibona

Za Partizan se tražila karta više, protiv Budućnosti se ostalo u toplim domovima

Cibona je poražena u 17. kolu AdmiralBet ABA lige, a pobjedu je odnijela Budućnost rezultatom 66:98. Vukovi vidno iscrpljeni nakon utakmice s Partizanom pretrpjeli poraz te se okreću obvezama u domaćem prvenstvu.

Za Cibonu i trenera Dinu Repešu započela je sljedeća petorka: Domagoj Vuković, Krešimir Radovčić, Aleksandar Aranitović, Tomislav Buljan i Borna Katanović. S druge strane, trener Budućnosti Andrej Žakelj, odlučio se za ovih pet igrača: Vladimir Mihailović, Marvin Jones, Nikola Tanasković, Mckinley Wright i Brandon Paul. 

Početak utakmice obilježila je igra koš za koš. Nakon rezultata 10:10 Budućnost se počela odvajati i povećavati svoju prednost. Nekoliko pogrešaka u obrani igrača Cibone kaznili su najviše Mihailović i Tanasović s po šest poena. Domaćin je u prvoj četvrtini promašio sva tri slobodna bacanja, ali su uspjeli smanjiti zaostatak na pet koševa.

Serijom 4:0 početkom druge četvrtine Vukovi se vraćaju na samo minus jedan. Budućnost s nekoliko trica ipak bježi Ciboni i dolazi do dvoznamenkast prednosti što tjera trenera Repešu na novi timeout. Uspjeli su se Cibosi vratiti na šest koševa minusa nakon čega gosti rade seriju od 11 koševa te odlaze zadovoljniji na zasluženi odmor s rezultatom 46:29. Najraspoloženiji pojedinci u prvom poluvremenu bili su Mihailović i Paul sa po 11 poena.

Pokušala se Cibona na krilima publike početkom nastavka vratiti u utakmicu, ali svaki pokušaj domaćina gosti ekspresno poništavaju novim tricama koje se pretvaraju u njihovo glavno oružje na današnjem susretu. S druge strane Cibona vodi borbu sa šutom koji ih u ovoj utakmici ne služi. Budućnosti povećava prednost na dosad najvećih 24 poena i na zadnji predah odlazi s rezultatom 71:47 u njihovu korist.

I zadnju četvrtinu gosti otvaraju impresivnim nizom od 12 poena na što Cibona odgovara serijom 13:3. S druge strane, nove trice i nekoliko lijepih akcija održavaju Budućnost na njima ugodnoj razlici u poenima. Susret se završava rezultatom 66:98, a kod gostiju šest igrača zaključuje utakmicu s dvoznamenkastim brojem koševa.

Cibona: Jakov Mustapić (18), Krešimir Radovčić (12), Aleksandar Aranitović (8), Tomislav Buljan (7), Ivan Majcunić (7), Domagoj Proleta (6), Domagoj Vuković (4), Matej Bošnjak (4), Borna Katanović, Filip Ferderber.

Budućnost: Vladimir Mihailović (18), Kevin Duane Ferrell Jr. (15), Brandon Paul (14), Kenan Kamenjaš (14), Yoan Makoundou (12), Nikola Tanasković (10), Aleksa Ilić (4), Fletcher Magee (4), Marvin Jones (4), McKinley Wright IV (3), Andrija Grbović.


Standings provided by Sofascore