Hrvatska
Regija
Cibona u Mostaru u čast Marijofila Džidića

Cibona u Mostaru u čast Marijofila Džidića

U petak i subotu 15. i 16. rujna u Mostaru će se održati 9. izdanje memorijalnog turnira Marijofil Džidić.

Turnir je međunarodnog karaktera, a osim domaćina HKK Zrinjski na njemu nastupa i zagrebačka Cibona te Kakanj i slovenski doprvak Rogaška.

Naslov pobjednika brani Zrinjski koji je prošle godine u finalu bio bolji od Zadra. 

Turnir organizira KK Zrinjski u čast prvog predsjednika i jednog od osnivača kluba 1992. godine Marijofila Džidića. Suorganizator je obitelj Džidić među kojima je i negdašnji igrač Cibone i izbornik juniorske reprezentacije BiH Boris, sin pokojnog Marijofila.

- Nekoliko je zanimljivosti vezano uz ovaj turnir. Prva je da će igrači Cibone imati veliku naklonjenost publike zbog značajnog broja Hercegovaca u ekipi. Nadalje, Hercegovac je i trener Rogaške Damjan Novaković, dok je trener Kaknja Josip Pandža pomoćnik Dušku Vujoševiću, izborniku BiH reprezentacije. rekao je u razgovoru za Basketball.hr Boris Džidić. Prisjetio se zvučnih trenerskih i igračkih imena koja su prošlih godina nastupila u Mostaru:

- Bio je tu Dejan Radonjić s Nikolom Vučevićem u ekipi, pa Muta Nikolić s Birčevićem, Zagreb s Tomićem, Simonom i Žorićem...Želimo rasti iz godine u godinu, posebno ćemo se potruditi oko desetog jubilarnog izdanja, poručio je Džidić. 

Boris Džidić- Foto BH basket

Zagrebačka Cibona će nakon Mostara put Dubrovnika gdje će odigrati prijateljski susret protiv KK Dubrovnik povodom 70. rođendana Gospara, u nedjelju, 17.9.2017 u 18:00 sati. Bit će to ujedno i posljednja provjera pred ABA Super Kup koji se igra od 20. do 23.rujna u Baru.

Trener Cibone Slobodan Subotić uoči turnira je izjavio:

- Sigurno će nam dobro doći ovaj turnir, pogotovo prva utakmica koju igramo protiv Rogaške. Oni su finalisti prvenstva Slovenije prošle sezone. Na pripremnom turniru u Rogaškoj dobili su Cedevitu. Bit će to jako dobar test za nas. Druga utakmica se igra između dva ligaša iz Bosne koji igraju tvrdu i jaku košarku. To će nam dobro doći da vidimo gdje smo. Iskoristili bismo ove utakmice da možda dobijemo igrače koji nisu imali priliku puno igrati u ovom pripremnom dijelu.

Slobodan Subotić - Foto KK Cibona 

Bit će zanimljivo vidjeti i u kakvom stanju sezonu u kojoj ih očekuje nastup u 2. ABA ligi dočekuje domaći HKK Zrinjski za čijim je kormilom Zadranin Hrvoje Vlašić i za koje je nedavno potpisao Marko Ramljak. 

Satnica:

Petak:
18:00 Zrinjski-Kakanj
20:00 Cibona-Rogaska

Subota:
18:00 za 3.mj.
20:00 Finale