Hrvatska
Cibona uvjerljiva u "susjednom" dvoboju, Gnjidić ostao bez poena

Cibona uvjerljiva u "susjednom" dvoboju, Gnjidić ostao bez poena

Autor: Teo Cilar Photo: HKS - Marin Sušić

Cibona je kao i Split i Zadar svoj prvi četvrtfinalni dvoboj doigravanja za prvaka HT Premijer lige dobila vrlo uvjerljivo.

Košarkaši Cibone slavili su protiv Furnira u prvom četvrtfinalnom dvoboju doigravanja za prvaka HT Premijer lige. Vukovi su bili očekivano bolji od gradskih rivala, a na kraju su slavili s 98:76 (20:11, 21:17, 30:22, 27:26).

Trener Gašper Okorn dao je priliku za igru svim igračima iz zapisnika, a bilo ih je 12, a samo su dva igrača igrala manje od 10 minuta. Od samog početka Cibona je krenula s agresivnom obranom pa su nakon prvih deset minuta bili u vodstvu 20:11. Nešto bolji otpor Furnira u drugoj četvrtini, ali Cibosi svejedno povećavaju prednost na poluvremenu i na odmor odlaze s plus 13. 

Pitanje pobjednika Cibona je riješila u trećem periodu koji je dobila s 30:22 i otišla na plus 21, a posljednja je dionica bila samo pitanje formalnosti. 

Cibonu je predvodio Danko Branković s 12 poena i 11 skokova, Mateo Drežnjak je ubacio 14 uz 5 skokova i 3 asista, a 11 uz 5 asistencija djelo je Josea Vildoze. Dvoznamenkast je bio i mladi Luka Krajnović s 10 poena uz stopostotan šut iz igre (2-2 dvica, 1-1 trica, 3-4 slobodna bacanja) a imao je i po 4 skoka i asista. Zanimljivo, Lovro Gnjidić za nešto više od 16 minuta na terenu nije ubacio niti jedan poen, a tek je jednom šutirao iz igre i to tricu, imao je 3 asistencije i 4 izgubljene lopte. 

Kod Furnira dva dvoznamenkasta igrača, Filip Bjelanović je ubacio 13, a Duje Rađa 10 uz 7 skokova. U uzvratu će Cibonu u Dubravi čekati puna dvorana i vatrena atmosfera.