Regija
Video: Crvena zvezda bolja od Mega Bemaxa

Video: Crvena zvezda bolja od Mega Bemaxa

Autor: Teo Cilar

U jednoj vrlo zanimljivoj utakmici, Crvena zvezda slavila je protiv Mega Bemaxa u srpskom derbiju ABA lige rezultatom 80:70 (26:19, 18:17, 22:25, 24:19).

Iako je Crvena zvezda imala prednost tokom cijelog susreta, a u nekoliko navrata i plus 11, košarkaši Mega Bemaxa stalno su prijetili. U trećoj su četvrtini stigli s minus 11 i poravnali rezultat na 59:59, ali treći period ipak završavaju s minus pet. Goga Bitadze je na 3:45 do kraja utakmice doveo Mega Bemax na samo minus četiri, ali na drugoj strani prvo dvicu pogađa Taylor Rochestie, a utakmicu riješava ukradenom loptom i pogođenom tricom Nemanja Dangubić koji odvodi svoju momčad na plus devet na 2:25 do kraja. Gosti se poslije tog koša nisu uspjeli oporaviti, a Crvena zvezda je na kraju zasluženo slavila i u svom drugom susretu. 

Potez kola u režiji Mathias Lessorta pogledajte ispod u videu, strašno zakucavanje!


Taylor Rochestie s 26 poena i šest asistencija bio je prvo ime susreta. Odlično ga je pratio James Feldeine s 21 poenom i pet skokova. Kod Mega Bemaxa najbolji Dylan Ennis s 21 poenom, sedam asistencija, četiri osvojene lopte i tri skoka. Goga Bitadze ubacio je 19 poena uz šest skokova. 

Mega Bemax u idućem kolu dočekuje Mornara, a Crvena zvezda će u Ljubljanu u goste Petrol Olimpiji.