Hrvatska
Regija
Čvrstoća i agresivnost u branjenju leđne igre ključ su ophođenja s 'Mega atraktivnom manekenkom'

Čvrstoća i agresivnost u branjenju leđne igre ključ su ophođenja s 'Mega atraktivnom manekenkom'

Autor: Paulo Sarić

I dalje pričamo o košarci…

Otkad se prije dva tjedna po drugi put vratio na klupu Zadra Ante Nazor ubilježio je tri pobjede i jedan poraz te izvukao svoju ekipu s posljednjeg mjesta u regionalnoj ligi. Posebno je zvučan bio prvi trijumf, onaj beogradski protiv Partizana, kada su Zadrani pred 8000 gledatelja u Štark areni u potpunosti nadigrali 'Crno-bijele', no možda je i vrjednija bila pobjeda protiv Krke u Novom Mestu. Bodovi protiv izravnog konkurenta u borbi za bijeg sa začelja 'vrijede duplo' a Dalmatinci su do njih došli nakon velike borbe u posljednjim sekundama dvoboja.

- Bilo je puno grešaka, ali bolje je učiti iz grešaka iz pobjede nego iz poraza – nije bio u potpunosti zadovoljan prošlotjednim izdanjem svojih momaka splitski stručnjak koji sutra očekuje bolju igru Zadra – čeka nas opet isti posao, prije svega što se tiče kontrole skoka koja nije bila dobra. Protiv Mege to mora biti na razini jer u protivnom nećemo proći dobro. U odnosu na prošlu utakmicu trebamo korigirati izgubljene lopte, protiv Krke smo ih imali dosta i protivniku smo dali skoro 20 napada više nego smo mi imali, što bi sutra bilo pogubno.


FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Srbijanska se momčad trenutno nalazi na drugoj poziciji u ABA ligi s pet pobjeda i samo jednim porazom upisanim u prošlom kolu od Partizana u utakmici u kojoj su Milojevićevi momci tricu pucali katastrofalnih 3-31.

- Što reći o Megi? To je kao da me u privatnom životu pitate za neku atraktivnu manekenku… Momci igraju atraktivnu košarku, vodstvo je krenulo u nekom drugom smjeru i o košarci razmišlja na drugačiji način [od većine] te ekipa napreduje od prvoga dana u ABA ligi do dana današnjeg. Sustav funkcionira tako da igračima daje dodatnu vrijednost što se vidi kada odu u druge klubove. Nadam se da ćemo biti sposobni odgovoriti takvom protivniku i nametnuti svoj ritam. Istaknuo bih kontakt igru na koju moramo odgovoriti da bismo uspostavili ravnotežu i mogli s njima igrati. Moramo pokazati da je ovo naš domaći parket i boriti se za svaki pedalj, za svaki centimetar terena – kazao je Nazor koji je na pitanje bi li volio biti s tom manekenkom, odnosno bi li u perspektivi volio voditi momčad kakva je Mega Bemax odgovorio - kako ne bih volio biti ni s kim osim sa svojom suprugom, tako ne bih volio voditi niti jednu drugu momčad osim Zadra.

Momčad Dejana Milojevića predvodi mladi gruzijski centar Goga Bitadze koji je s prosjekom od 27 valorizacijskih poena trenutno treći u poretku za najkorisnijeg igrača lige, odmah iza Luke Božića i Dragana Apića iz FMP-a. Kako zaustaviti igrača koji zabija gotovo 70 posto šuteva ispod obruča, te gađa sedam slobodnih bacanja i gotovo tri trice po susretu?

- To je ključ. On je dominantan igrač koji je sposoban staviti čovjeka na leđa i postizati koševe. Trebamo ući u 'fight' i prije nego i primi loptu napraviti sve da ga zaustavimo. Cijela momčad treba ući u kontakt i timski se fokusirati na njega kao na igrača od kojeg prijeti velika opasnost – smatra popularni 'Pjesnik'.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Najprepoznatljivije karakteristike mitrovičke momčadi su igra 'u kost' protivnika koju suci često ne kažnjavaju na način na koji bi mogli te agresivna obrana kojom rade pritisak na vanjsku liniju suparnika.

- Trebat ćemo igrati pametno u napadu, pogotovo na njihov presing i biti sigurni u prijenosu lopte kako bismo došli u polje napada. To je lakše reći nego učiniti, ali radimo na tome. Nastojimo sve proći na treningu, ali sama utakmica će biti pravi test da vidimo jesmo li u radnom dijelu sposobni odgovoriti na izazove koji nas očekuju i možemo li ući u pametne posjede koji će nam omogućiti da dođemo do dobrih pozicija i šutnemo na koš, a ne da izgubimo loptu – zaključio je Nazor.

Iako je Malcolm Grant u nedjelju dobio poštedu radi boli u koljenu, iskusni Amerikanac se oporavio i cijeli tjedan trenirao te Zadrani u kompletnom sastavu dočekuju Megu.

Utakmica se igra u petak u dvorani „Krešimir Ćosić“ s početkom u 20 sati.