Hrvatska
Regija
'Doveli smo neke da odigraju baš ovakve utakmice, sad mi je žao...'

'Doveli smo neke da odigraju baš ovakve utakmice, sad mi je žao...'

Trener Cedevite nakon teškog poraza od Crvene zvezde.

Jurij Zdovc je prilikom preuzimanja klupe Cedevite za ciljeve postavio osvajanje tri trofeja (dva nacionalna i ABA ligu) i plasman na Fina Four Eurokupa. Nakon vezenih poraza od Budućnosti (Eurokup) i Crvene zvezde (ABA liga) jasno je da momčad ne igra na razini na kojoj bi se tako visoko postihnuti ciljevi dosegnuli.


"Apsolutno smo odigrali ispod nivoa. Što je razlog? Ima ih sigurno više… Opet neki igrači nisu bili na nivou. Neke igrače smo doveli ovdje da odigraju baš takve utakmice, ali jednostavno mi je sad žao da sam im uopće dao priliku. Ja preuzimam svu odgovornost za tu utakmicu. Igrači se trude. Nije im lako u tom ritmu putovanja i moramo izvući dobre stvari iz te utakmice. Možda je čak bolje na neki način da smo izgubili s malo više razlike jer ćemo neke stvari čistije vidjeti. Isto tako smo vidjeli i neke dobre stvari i idemo dalje. Možda je ta utakmica protiv Zvezde došla u nekom nezgodnom ritmu jer smo odigrali toliko utakmica i sigurno ta dvojica igrača koji su ozlijeđeni, Krušlin i Ramljak, nam baš nedostaju. Oni imaju karakter, fiziku i atletiku i u takvim utakmicama, ne samo protiv Zvezde, nego i u grupi Eurokupa, nam nedostaju. Ja se nadam da će se što ranije vratiti, sezona je duga, pa da se počnemo opet dizati", izjavio je Zdovc nakon poraza u Beogradu.

Svoje viđenje susreta dao je i Karlo Žganec

"Ne samo da je to pet utakmica u sedam dana, nego i iza sebe vučemo teret cijele sezone. Sad idemo u Kuban. Mi smo odigrali dosad 40 i nešto utakmica, a oni su odigrali 20, duplo manje. No, mi smo to znali. Nema kukanja, nije nam lako, ali moramo se dići i ići dalje. Duga je sezona. Puno se još igra i to je to", dodao je Zdovc.

Na poraz protiv Zvezde osvrnuo se i Karlo Žganec: "Mislim da je Zvezda danas zasluženo pobijedila. Bili su agresivniji i defanzivno i ofenzivno. Bili su jači u svakom duelu. Napravili su već u prvom poluvremenu veliku razliku, u drugom smo to mi pokušali malo uljepšati, ali što je tu je. Idemo dalje. Sigurno da nije lako igrati u našem ritmu, no cijelu sezonu igramo tako. Trebamo se naviknuti. Imamo još i neke ozljede. Trebamo se skupiti, odigrati što bolje i već u Rusiji pokazati da možemo bolje."