Hrvatska
Regija
Drama u Zadru. Tornado ušao na konferenciju za medije i ispitivao Pipana!

Drama u Zadru. Tornado ušao na konferenciju za medije i ispitivao Pipana!

Autor: Paulo Sarić

Navijači su treneru svoje momčadi poručili da ga više ne žele u Zadru…

Nakon novog poraza, četvrtog u ABA ligi, treneru KK Zadar Alešu Pipanu nije bilo lako izići pred novinare. Povjerenje navijača izgubio je još prošli vikend u Zaboku, a svaki novi kiks stavlja dodatni uteg na njegova leđa.

- Istina je da smo željeli pobijediti, ali i sami ste vidjeli da nismo u tome uspjeli. Dobar početak i loš kraj. S puno smo entuzijazma, želje i volje ušli u prvu četvrtinu, no kasnije smo stali. Ne znam zašto. Prvu smo četvrtinu dobro kontrolirali njihove šutere koji su ekstra egzekutori. Kasnije su počeli pogađati, a mi smo počeli biti pospani. Počeli su skakati što su iskoristili. U drugom smo poluvremenu dva puta došli na tri razlike, ali oni su svaku našu grešku kazniti s tricom, kontrom i polukontrom – započeo je svoje obraćanje slovenski strateg - ovo je naš prvi kiks i tužni smo.

Pozitivne stvari treba tražiti u dobrom debiju novog centra Williama Magarityja koji je utakmicu završio s deset koševa i dva za nešto više od 23 minute na parketu.

- Imao je samo jedan trening s ekipom i odigrao je više nego smo očekivali. Brzo će se uklopiti u sustav i pokazat će da je dobar igrač koji može pokriti pozicije 'četiri' i 'pet' – dodao je Pipan.

A onda su počela pitanja novinara. Govor tijela košarkaša Zadra večeras nije bio dobar. A, ruku na srce, nije dobar već nekoliko utakmica.

- Dosta pričamo, ne samo na terenu, nego i van njega. Nemam neki osjećaj da su se momci predali – optimističan je slovenski stručnjak koji je iznio svoje viđenje kako Zadar treba igrati ne bi li se izvukao iz krize - ako želimo odigrati dobru utakmicu moramo igrati kao u prvoj četvrtini makar u 80 posto utakmice. Tada smo sve ispoštivali. Odigrali smo kvalitetno, agresivno. Kasnije dođe do umora i u igru uđu neki igrači koji nisu toliko kvalitetni.

Poseban je naglasak bio na Mariju Littleu koji, nije to tajna, i ne 'šmeka' baš svog trenera.

- Little je rekao da uzima dosta krivice na sebe. Mislim da on nije pokazao sve što može. Igranje u Venezueli i manjak odmora loše utječu na njegovu igru. Treba biti strpljiv i sačekati da uđe u formu – podržao je iskusni Slovenac svog igrača.

Zadar već drugu utakmicu zaredom ne rotira puno u drugom poluvremenu. U četvrtak smo protiv Gorice mogli vidjeti zanimljivu situaciju u kojoj je čitavu treću četvrtinu na parketu provela ista petorka, a ni danas nije bilo previše rotacija. Makar ne dok je utakmica još bila živa.

- Vjerujem u svih 12 igrača. Danas sam dao šansu svima i tražio najraspoloženije igrače. U drugom sam poluvremenu priliku dao onima za koje sam vjerovao da mogu dati najviše.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Kada se prima 90 poena po susretu ne treba biti previše pametan da bi se zaključilo da je obrana loša. Dosta trenera u pripremi utakmice naglasak stavlja na iskorištavanje nedostataka u obrani picka, što je danas i izrijekom kazao trener Mornara Mihailo Pavićević.

- Mi radimo puno na tome. Mislim da taj dio igre možemo i moramo popraviti na bolje. Ali nije pick jedini razlog. Primili smo dosta koševa iz tranzicije gdje nismo ispratili igrača, a to je stvar koncentracije – dodao je Pipan.

Puno pitanja, ali onog najvažnijeg nije bilo. Planira li trener dati ostavku. Svi koji prate KK Zadar znaju da iskusnom Slovencu to nije ni na kraj pameti pa ga nitko od novinara nije ni pitao. Ali jest nekoliko pripadnika Tornada koji su se nekako našli tamo gdje nikako nisu smjeli biti. Na konferenciji za medije zadarskog abaligaša.

Razmišljate li o ostavci?

- Ne – kratko je kazao Pipan.

Je li to moralno? Imate li i vi krivicu za rezultate?

- Nitko nije rekao da moramo biti prvi nakon četiri kola.

A Zabok?

- Zabok se dogodio svakom treneru koji je ovdje bio.

Kako nije prošle godine?

- Ne znam.

Uglavnom, ne planirate ponuditi ostavku?

- Ja ne – zaključio je Pipan.

Nakon toga su se pripadnici zadarske navijačke skupine pokupili i napustili prostoriju za kraj poručivši treneru da ga oni ne žele u Zadru.