Hrvatska
Dva dana, dva natjecanja, dvije ekipe i dvije pobjede Medeveščaka

Dva dana, dva natjecanja, dvije ekipe i dvije pobjede Medeveščaka

U Požegi se raspištoljila Iva Borović

ŽKK Medveščak je u dva dana dva puta bio bolji od ŽKK Plamen Požega u dva različita natjecanja. U subotu su Zagrepčanke slavile u svojoj dvorani 74:47. Nakon prednosti Medveščaka 22:0 na startu gošće su prvi koš ubacile nakon devet minuta igre. U ekipi Braslava Turića svih 12 igračica se upisalo u strijelce, a najefikasnije su bile Marija Radoš (14) i Tonia Uzelac (13). Kod Plamen Požege Lea Hrmić je ubacila 12. 

Već sutradan ove su se ekipe sastale u Požegi u Kupu Ružice Meglaj Rimac. Košarkašice Medveščaka slavile su 88:54 te su tako izborile plasman na završni turnir. Plaman Požega je rezultatski priključak držala do 17.minute (29:31), a Medveščak je tada napravio seriju 12:0 za prednost 43:29 na poluvremenu. Već nakon tri minute igre u trećoj četvrtini braniteljice naslova odlaze na 24 razlike (55:31) čime otklanjaju eventualnu neizvjesnost.

Sjajnu uakmicu odigrala je Iva Borović koja je ubacila 39 poena (trice 9/15), a Patricia Bura je dodala 10. Kod Plamen Požege najefikasnija Sedina Halimić (16).