Hrvatska
VIDEO: Dva sata kasnije postalo je službeno: Bursać sa Zadrom potpisao dvogodišnji ugovor

VIDEO: Dva sata kasnije postalo je službeno: Bursać sa Zadrom potpisao dvogodišnji ugovor

Autor: Branko Tabak

U pitanju je igrač koji po mnogočemu može zadovoljiti kriterije zahtijevne zadarske publike i ABA lige.

Dva sata nakon našeg traženja potvrde informacije koju su objavili srbijanski mediji i menadžer Davora Ristović iz agencije Octagon Basketball Europe i odgovora kako još ništa nije službeno - stvari su postale službene.

Baš kao i prošle sezone kada je ugovor sa Zadrom potpisao Stefan Fundić o čemu su hrvatski mediji i zadarski navijači prvu informaciju dobili od KK Mega Bemax. Dva sata kanije stvar je postala službena i za KK Zadar.

Kako god, red je da na ovu priču stavimo pečat - SLUŽBENO.

25-godišnji igrač rođen je u Rume. Branio je boje FMP-a od 2015. do 2019., a zadarski navijači ga se mogu sjetiti kako je protiv nas u prvom kolu sezone 2018/2019 zabio 18 poena, od toga 11 uzastopnih u posljednih nekoliko minuta utakmice.

U posljednjoj sezoni u redovima FMP-a (2018/19 Bursać je bilježio 6.3 poena i 3.2 skoka u odigranih 13 kola regionalne lige u sezoni 2018/2019.

Ovaj 205 centimetara visoki krilni centar prvo je pojačanje Veljka Mršića ovog ljeta nakon što je klub produžiio suradnju s Domagojem Vukovićem, Dominikom Mavrom i Martinom Junakovićem. Ugovor je potpisao na dvije godine.

Aleksandar je započeo svoju seniorsku karijeru igrajući za Vršac, zatim je prešao u Vojvodinu, a od 2015. igrao je za FMP. Prošlu je sezonu pauzirao. 

Informacije s kojima raspolažemo kažu da ozljeda nije razlog stanke, a naš izvor navodi kako je u pitanju obrambeno zahvalan igrač, odličan u tranziciji, iskoristiv u napadu i igrač koji po mnogočemu može zadovoljiti kriterije zahtijevne zadarske publike i ABA lige.