Hrvatska
Regija
Dvojica napustila Cibonu i krenula put mora

Dvojica napustila Cibonu i krenula put mora

Autor: Paulo Sarić

Vukovi oslabljeni na terenu i na klupi.

Nastavlja se s promjenama u Ciboni. Redove poraženog finalista hrvatskog prvenstva napustile su dvije bitne karike prošlosezonske momčadi. Veteran Nebojša Joksimović više nije član Vukova, prenosi portal slovenska-kosarka.si, a iz kluba je otišao i dugogodišnji stručnjak za kondicijsku pripremu zagrebačkog sastava Filip Ujaković.

Joksimović je u razgovoru za Radio Koper priznao da se nakon 14 godina vraća doma. U klub iz kojega je krenuo u profesionalnu karijeru.

- Mislim da je došao čas u kojemu su nam se ciljevi uskladili. Nakon što sam podvukao crtu pod svoju inozemnu karijeru s veseljem sa se odlučio vratiti u Koper – rekao je iskusni bivši slovenski reprezentativac koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa Sixt Primorskom koja je prije nekoliko dana dovela novopečenoga hrvatskog reprezentativca Marijana Čakaruna.


Rođeni Kopranin u klubu iz rodnoga grada je ostao do 22. godine života kada prelazi u Pivovarnu Laško. Dobre igre u slovenskom abaligašu donijele su transfer u tada vrlo jaki Hemofarm u kojemu se zadržao četiri godine za vrijeme kojih je došao i do polufinala Eurocupa. Uslijedile su epizode u Rusiji i Italiji, no u obje države se jako kratko zadržao prije negoli se vratio u regiju. Ovaj put u redove Igokee gdje je proveo naredne tri sezone, da bi 2013. prešao u redove ljubljanske momčadi. Sezonu 2014/15 je proveo u Novom Mestu, da bi posljednje dvije sezone bio član Vukova s kojima je dvaput gubio u finalima prvenstva Hrvatske od Cedevite. Ipak, zagrebačkoj je momčadi davao velik doprinos te je prošle sezone u svim natjecanjima u prosjeku ubacivao šest koševa uz 2.8 asistencije, pritom odrađujući rudarski posao u obrani. Ne treba sumnjati da će svojim iskustvom i kvalitetom uvelike pomoći momčadi Jurice Golemca.

Osim njega u istome smjeru je pošao i dugogodišnji kondicijski trener Cibone Filip Ujaković. Hrvatski je stručnjak ujedno i predavač na Kineziološkom fakultetu, a sa slovenskim je sastavom potpisao dvogodišnji ugovor. Prije Cibone je radio u Šibeniku, a pripremao je i hrvatsku košarkašku reprezentaciju. U Kopru će biti zadužen za pripremu seniorske momčadi, kao i za rad s mlađim uzrastima.

foto: cibona.com

- Potpisani ugovori znače da smo kompletirali trenerski stožer našega kluba za sezonu 2017/18. Veseli nas motivacija za rad i velika količina pozitivne energije pokazane tijekom uvodnih pregovora. Bit će uključen u rad našeg razvojnog centra i surađivati s mladim uzrastima što je izuzetno bitno za uvođenje kompletne košarkaške piramide. Kvalitetni stručnjaci na svim poljima, a pogotovo povezivanje s mlađim kategorijama, ključ su našeg uspjeha – kazao je direktor primorske momčadi Walter Jelkin, a prenosi slovenska-kosarka.si.