Hrvatska
Regija
Hrvatski centar iz ACB lige potpisao kod Golemca

Hrvatski centar iz ACB lige potpisao kod Golemca

Autor: Paulo Sarić

Visoki se Zadranin vraća u slovensku ligu nakon što je prošle godine ponio titulu MVP-a finala.

Nakon što je jučer izgubila dvojicu igrača, Nikolu Gajića i Bojana Radulovića, koji su pojačali redove klubova iz regionalne lige Primorska je danas dovela svoje drugo pojačanje pojačanje. I to kakvo! Novi igrač kluba iz Kopra bit će 27-godišnji Zadranin Marijan Čakarun. Podsjetimo, Čakarun je prije godinu dana dok je nosio dres Heliosa bio proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije slovenskog doigravanja u kojem je odveo svoj klub do iznenađujućeg naslova državnog prvaka.

Čakarun je karijeru započeo u redovima KK Zadar gdje njegov talent nije prepoznat pa je svoju karijeru morao graditi od temelja. Počeo je u Jazinama u A2 ligi jug gdje ga je trenirao sadašnji pomoćni trener Zadra Samir Žuža, te se već sa 18 godina vidjelo da odskače od konkurencije i da ima potencijal za profesionalnu karijeru. Uslijedile su tri sezone u redovima zadarskog prvoligaša Borika tijekom kojih je iz godine u godinu napredovao što mu je donijelo transfer prvo u Jolly, a potom i u Kvarner. Upravo je u redovima riječkoga sastava doživio pravu afirmaciju na nacionalnoj sceni i postao jedan od najboljih visokih igrača lige. U svojoj posljednjoj sezoni u Rijeci predvodio je Kvarner s 15.7 koševa i malo manje od sedam skokova po susretu što mu je donijelo prvi inozemni transfer.


U Slovenskom primorju se brzo snašao i prometnuo u najboljeg igrača što je potvrdio u finalu prvenstva kada je izvrsnim igrama srušio Zlatoroga i okitio se svojim prvim naslovom, ali i nagradom najkorisnijeg igrača finalne serije. Vrlo dobre igre nisu prošle nezamijećeno pa je dobio poziv iz Manrese. Unatoč lošim rezultatima kluba hrvatski je košarkaš pružao solidne igre bilježivši 7.4 koša i 4.3 skoka u prosjeku.

- Jako sam sretan što sam postao član KK Sixt Primorska. Prije potpisivanja ugovora dosta sam se raspitivao o klubu, pogotovo s obzirom na činjenicu da je priča o košarci u Kopru prilično nova. No, bez obzira na to koga sam pitao za mišljenje odgovor je uvijek bio pozivan. Ovo je vrlo ozbiljan klub koji napreduje velikim koracima. Cijelo sam vrijeme bio u kontaktu s trenerom Juricom Golemcom i generalnim menadžerom kluba koji rade vrlo dobro i koje cijenim te smo brzo našli zajednički jezik. Kada postoji zajednička želja za suradnjom nema većih prepreka. Želim da u Kopru napišemo odličnu priču i dođemo do samoga vrha slovenske lige. Zato sam i došao – kazao je zadarski krilni centar za službenu stranicu svog novog kluba.




Čakarun je sa slovenskim klubom potpisao ugovor na tri godine, te bi prema riječima direktora Jeklina trebao predstavljati temelj budućnih ambicija slovenskog prvoligaša kojemu je u planu da kroz nekoliko sezona dođe na sam vrh lige susjedne nam države i da iziđe na međunarodnu scenu.