Hrvatska
Dželalija nakon poraza: Ovo je jedna od najboljih partija Šibenke ove sezone

Dželalija nakon poraza: Ovo je jedna od najboljih partija Šibenke ove sezone

Svi sretni!

Nije bilo nezadovoljnih nakon prve utakmice četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića između Cibone i Šibenke. Evo što su izjavili akteri na konferenciji za medije nakon utakmice:

Edi Dželalija, trener Šibenke:

 “Mogu čestitati svojim momcima na ovoj dobroj izvedbi. Naravno, čestitke  Ciboni na daljnjem plasmanu. Zašto na izvedbi? Ne znam jesmo li kome zabili 93 poena. Ovo je izuzetno jak protivnik za nas i može se reći da je utakmica bila bez obrane, ali mi smo htjeli. Pokušali smo, stizali smo koliko-toliko s nekakvim dobrim rotacijama. Ta njihova širina i ta njihova ubojitost i leđima i s vanjske pozicije, jednostavno se nismo mogli braniti i parirati. Drago mi je da smo treću četvrtinu odigrali korektno, gdje inače znamo padati. Drago mi je da je klupa odradila svoj dio zadatka i zadovoljan sam. Ovo je jedna od boljih partija Šibenke ove sezone. Ovo samo treba biti put i pokazatelj kako dalje treba ići. Drago mi je da su igrali i mlađi igrači, da smo imali tu jednu širinu, da je i stariji Jakov odradio vrhunsku utakmicu sa svojim brojem godina, sa svojom kvalitetom i karakterom držao ovu momčad visoko.”

Roko Prkačin, igrač Cibone: 

“Bitno da smo izvukli pobjedu. Imali smo malo poteškoća, ali to je takav turnir, četvrtfinale. Ne možemo tu ništa. Idemo sad dalje. Samo razmišljamo o idućoj utakmici i čekamo idućeg protivnika.”

Ivan Velić, trener Cibone: 

Čestitam igračima na pobjedi. Svaki turnir na kojem se igra u četiri dana tri utakmice, ne možete očekivati od bilo kojeg protivnika da će se predati, jer ste vi možda bolji. Imamo iskustvo na svim tim turnirima. Očekivali smo tešku utakmicu. Protivnik je rasterećen šuterski, ima šutersku snagu. Mi smo im to dozvolili. Previše ima laganih poena i utakmica praktički bez obrane, a ja takve utakmice ne volim. Najvažnije da smo dobili utakmicu. Moramo popraviti tu obranu da možemo eventualno razmišljati o finalu, ali da će biti teško u polufinalu, to je sigurno. Bez obzira koji protivnik bude.”