Hrvatska
Regija
Emotivni Nazor nakon pobjede: „Sezona tek počinje, a ovaj je klub u mom srcu ravan mom Hajduku!“

Emotivni Nazor nakon pobjede: „Sezona tek počinje, a ovaj je klub u mom srcu ravan mom Hajduku!“

Autor: Paulo Sarić

Psihoza je bila velika, no Zadrani su bili spremni na sve.

Nakon svih uspona i padova, pobjeda na gostovanjima u Zagrebu i Beogradu i poraza na domaćem parketu od Krke i FMP-a cijela je sezona stala u 40 minuta. 40 minuta u kojima ulog nisu bili samo gostovanja Budućnosti, Crvene zvezde i Partizana, već i čitava financijska omotnica s kojom će u narednim godinama raspolagati zadarski klub. Utakmica je dobro počela te je semafor već na koncu prve četvrtine pokazivao plus 11 za domaćine kojima su na ruku išli i problemi visoke linije MZT-a, no uporni Makedonci su iz minute u minutu topili zaostatak te su se koncem zadnje dionice vratili u potpuni egal.

Kada je najviše trebalo Zadrani su pokazali agresivnost u obrani i smirenost u napadu i prvi 'prešli cilj' osiguravši početak nove jadranske priče.

- Trebalo se izvući iz ponora u kojem smo bili. Pokazali smo karakter i zajedništvo. Ovim smo praktički spasili sezonu. Sezonu za koju ne bih rekao da je završena. Ona za mene tek počinje. Nadam se da ćemo igrati još bolje. Čestitam svojim momcima, svom 'staffu' na izvrsnoj pripremi utakmice, kako kondicijskoj tako i taktičkoj, te liječničkoj službi. Nakon dugo vremena smo bili kompletni. Čestitam i navijačima na atmosferi i kompletnom ambijentu. Bio je težak susret, sve je stalo u jednu utakmicu. Psihoza je bila velika, no bili smo spremni na sve – izjavio je nakon vrijedne pobjede domaći trener Ante Nazor.

Zadrane u posljednjim mjesecima karakterizira igra s tri ili čak četiri visoka igrača. Totalna suprotnost trendovima.

- Puno toga je bilo van rezona, ali sada je u modi 'out-of.box' razmišljanje što smo pokušali i primijeniti na terenu. To je bila logika – kazao je 40-godišnji Splićanin i otkrio zašto nije dao ni minute Kristijanu Krajini i Lovri Bašiću - ritam utakmice je bio takav. Bio sam na granici da ih uvedem i nekog odmorim... Bila je to moja odluka, ali to ne znači ništa. Oni su dio tima i tako će biti do kraja sezone.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Dobra vijest za Dalmatince je i povratak Williama Magarityja nakon suspenzije. Visoki Šveđanin se prije desetak dana vratio u Zadar, a od danas može trenirati s momčadi te bi ga na parketu mogli vidjeti već u nedjelju.

- Ističe mu kazna te će se i on priključiti. Hvala dragome Bogu da ćemo nakon dugo vremena imati 12 igrača. Nije spreman koliko je bio kada nas je napustio, ali brzo će doći u formu.

Trener Zadra pred novinarima se pojavio u mornarskoj plavo-bijeloj majici s natpisom „The Old Crew Tornado Zadar“. Zanimljiv i simboličan detalj.

- Majica mi je darovana u najtežim trenucima i crnjacima. Ovi momci su vjerovali u mene i u ovaj tim, posebno nakon prvog poraza od MZT-a te im se zahvaljujem na svemu. To je nešto što se ne može opisati. Milijun su mi puta rekli da sam dio njih. Ja radim ono što mi srce govori, a ovaj je klub u mom srcu zaista ravan mom Hajduku – drhtavim je glasom kazao Nazor koji se dotakao i plodonosne partije iskusnog Luke Žorića - dugo nije bio spreman, ali ja sam vjerovao u njega. Kako ni nama, ni njemu nije bilo lako, no pokazao je da je pravi vođa i igrač s pravim karakterom i posturom na terenu što je i opravdao na najbolji mogući način.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

MZT je na koncu platio danak nedostatku visokih igrača, pogotovo nakon isključenja Predraga Samardžiskog. Bez dubine u igri gosti nisu imali odgovor na agresivnost zadarskog sastava.

- Na momente je bilo zbunjujuće po njih. Kada igrate agresivno ponekad vas i fortuna nagradi. Oni su na koncu neke lopte bacili u aut, ali ovdje treba tako igrati. Imali smo velikih problema da uspostavimo takvu igru i sada moramo dati sve od sebe da to pokažemo do kraja sezone.

Jučerašnjim je trijumfom svima u KK Zadar pao težak kamen s leđa, no izazovi ne prestaju ostankom u ABA ligi. Pred Zadranima je polufinale doigravanja prvenstva Hrvatske protiv Cedevite u kojemu imaju prednost domaćeg terena.

- Rekao sam da za mene sezona tek počinje. Došao sam na pola, gradio sam se i ja. Dugo smo tražili put kako disciplinirati i trenirati momčad... Ovo mi je već treća godina da preuzimam ekipu koja je već razdrmana, a kada krenu turbulencije onda je teško voditi momčad. U takvim je situacijama najbitniji karakter i sada kada smo se digli vjerujem da možemo igrati agresivnije – zaključio je Nazor.