Hrvatska
FAVBET Premijer liga: Jesu li Boscu dani odbrojani?

FAVBET Premijer liga: Jesu li Boscu dani odbrojani?

Autor: Vito Sep Photo: KK Depolink Škljevo

Tračak nade je furiozna završnica u Kostreni

KK DEPOLINK ŠKRLJEVO – KK BOSCO 98:91 (30-20, 22-18, 24-21, 22-32)

Derbi začelja započeo je čestitkom blagdana Sv. Ivana don Bosca od strane službenog spikera, ali i dobrom napadačkom igrom gostiju koji koševima Katanovića i Bunna odlaze na 13:18. Nakon time-outa bude se domaćini, a seriju domaćih koševa započinje Gulin, kojemu se priključuju Hollowell i Stanojević pa prva četvrtina pripada DepoLink Škrljevu sa 30:20.

Vigo Bart u drugoj četvrtini zaključuje nevjerojatnu seriju domaćina od 31:3 za 44:21 te se činilo da je utakmica riješena. Do poluvremena, koševima Krapića i Bunna, gosti ipak smanjuju i na veliki odmor se odlazi sa 52:38. Šarić, Hollowell i Svoboda kontroliraju treću dionicu te zeleni još povećavaju vodstvo uz dobru atmosferu na tribinama koju predvode „Dečki sa Kvarnera“, bend limene glazbe.

Sedam minuta prije kraja utakmice Uljarević s dva bacanja postavlja 83:63 na semafor i tada kreće horor izvedba za domaću publiku. Prvo Katanović, pa Bubalo i Bunn postižu trice, da bi neshvatljivim greškama na presing gostiju Svoboda, Uljarević, Stanojević i Hollowell početnički griješili, što su gosti kažnjavali i primakli se na svega 95:91 dvadeset sekundi prije kraja, ali nažalost po goste nije bilo vremena za potpuni preokret u četvrtini u kojoj su domaćini imali 13(!) izgubljenih lopti.


Kod domaćina prvo ime Noa Svoboda je postigao 23 poena uz 5 skokova, zatim Nikola Stanojević sa 22 poena, 9 skokova i 7 asistencija, te Hollowell sa 16  poena. U redovima Bosca ponajbolji Katanović sa 21 poenom, kojega su pratili Bunn sa 19 i Krapić sa 16 poena.

Standings provided by Sofascore