Europa i Svijet
Fenerbahce preko Reala stigao do novog finala

Fenerbahce preko Reala stigao do novog finala

Autor: Branko Tabak

Željko Obradović i njegov Fenerbahçe drugu su se godinu za redom plasirali u finale Eurolige.

Željko Obradović i njegov Fenerbahçe drugu su se godinu za redom plasirali u finale Eurolige. U polufinalnom ogledu na domaćem parketu Fener je slavio 84-75 protiv Real Madrida. Imala je turska momčad tijekom susreta i 20 poena prednosti, Real se uspijevao približiti na pet, ali snage za potpuni preokret nije bilo.

Jednostavno, u niti jednom trenutku se nije činilo da će Fenerbahçe ispusti konce igre iz svojih ruku. Značaj utakmice očito je snažno djelovao na 18-godišnju uzdanicu Reala Luku Dončića koji je šutirao 0-6. Kod Španjolaca je prvo ime susreta bio Sergio Llull s 28 poena i 8 asistencija.


U pobjedničkoj momčadi Ekpe Udoh je postigao 18 poena kojima je pridodao 8 asistencija. Bogdan Bogdanović je postigao 14 koševa uz 6 skokova, ali i jednak broj izgubljenih lopti.


Posljednja prepreka Željku Obradoviću do devete klupske europske krune je Olympiakos koji je u prvoj polufinalnoj utakmici bio bolji od aktualnog prvaka Europe ruskog CSKA 82-78. Finale se igra u nedjelju u 20 sati, a susret za treće mjesto u 17 sati. 

Podsjetimo Fener je već potvrdio nastup na četvrtom izdanju Zadar Basketball Tournamenta koji će se od 21. do 24. rujna održati u dvorani Krešimir Ćosić.