Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Filip Bjelanović na utakmici izgubio svijest, otežano je disao, iz Osijeka stižu dobre vijesti

Filip Bjelanović na utakmici izgubio svijest, otežano je disao, iz Osijeka stižu dobre vijesti

Autor: A.T.

U Osijeku je održan košarkaški turnir 'Holding Vrijednosnice Osijek 2024''.

U finalu Vrijednosnice Osijek su poražene od mađarskog Atomeromu SE Paks 83:104, dok je u borbi za treće mjesto Sloboda iz Tuzle bila bolja od BBC Nord Dragonza 72:79

Austrijski Nord Dragonz je u borbi za broncu imao bolje otvaranje i konstantnu prednost, no Sloboda Tuzla ih sustiže i poravnava na poluvremenu za 43:43. Drugi dio kontroliraju igrači Slobode, u stalnom su vodstvu i ostvaruju pobjedu za treće mjesto na turniru. 

U finalnom susretu Vrijednosnice Osijek su otvorile utakmicu s 5:0 no nakon toga je Atomeromu nametnuo svoj ritam koji Vrijednosnice nisu mogle pratiti te gosti iz Mađarske zasluženo pobjeđuju s 83:104 i osvajaju prvo mjesto na turniru. 

Brokere  je s klupe i na terenu vodio tandem trenerskih pomoćnika Veljko Budimir i Stanko Kujundžić, dok je trener Domagoj Kujundžić bio na obaveznom trenerskom seminaru HKS-a za predstojeću sezonu. 

Domaćini su igrali bez Filipa Bjelanovića koji se dobro oporavlja od zdravstvenog incidenta koji mu se dogodio dan ranije. U samoj završnici utakmice protiv Nord Dragonza, 32 sekunde prije kraja, pružana mu je hitna medicinska pomoći. Filip je osjetio slabost, otežano je disao i nije se mogao kretati te je u jednom trenutku izgubio svijest.

Prebačen je na KBC Osijek gdje mu je pružena pomoć. Oko 21.30 je otpušten iz bolnice i stanje mu se normaliziralo na radost svih simpatizera Brokera. Utakmica je dogovorom organizatora turnira i trenera obje ekipe nakon 20-tak minuta nastavljena te završena pobjedom Vrijednosnice rezultatom 65:63.

Konačni poredak turnira Holding Vrijednosnice Osijek:
     
      1. mjesto:  Atomeromu SE Paks
      2. mjesto: KK Vrijednosnice Osijek
      3. mjesto: KK Sloboda Tuzla
      4. mjesto: BBC Nord Dragonz