Hrvatska
Finale doigravanja u ritmu 2-2-1

Finale doigravanja u ritmu 2-2-1

Ušteda na vremenu za potrebe reprezentacije.

U Zagrebu je na 19. sjednica Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza usvojeno nekoliko odluka o izmjenama Propozicija natjecanja za aktualnu sezonu.

  • Odluka o izmjeni Propozicija natjecanja HT Premijer lige za 2020/2021

Finalne utakmice doigravanja će se igrati ritmom domaćin-domaćin-gost-gost-domaćin (2-2-1), s tim da je domaćin prve utakmice klub koji je ostvario bolji poredak u prvom dijelu prvenstva – Ligi. Na taj način pripreme reprezentacije mogu početi 5-8 dana ranije, a klubovima finalistima se smanjuje broj putovanja.

  • Izmjena i dopuna Propozicija natjecanja kupa RH za ženske ekipe „Ružica Meglaj Rimac“

Zbog epidemiološke situacije ove se godine neće igrati Final Four (završni turnir) Kupa “Ružica Meglaj-Rimac”, već će se primjeniti sustav kao i za ovogodišnji Kup “Krešimir Ćosić”. Parovi, kao i domaćinstvo dviju polufinalnih utakmica se određuju ždrijebom. Utakmica finala se igra na neutralnom terenu kojeg određuje Povjerenik natjecanja. HKS snosi troškove pristojbi i putnih troškova sudaca, pristojbe pomoćnih sudaca, live streama te putne troškove i troškove smještaja gostujućeg kluba.

Izmjena i dopuna Propozicija natjecanja prvenstva RH za juniore – U19 za sezonu 2020/21 Izmjena i dopuna Propozicija natjecanja prvenstva RH za juniorke – U19 za sezonu 2020/21 Što se tiče mlađih dobnih kategorija, trenutačne epidemiološke mjere dopuštaju odigravanje utakmica jedino juniorskog ranga. Bilo je potrebno prilagoditi Propozicije natjecanja kako bismo iz epidemioloških razloga izbjegli igranje poluzavršnih turnira kod juniora, a kod juniorki završni turnir s 8 ekipa.

 DOKUMENTI: