Hrvatska
FOTO: Besplatna škola mini košarke za najmlađe Šibenčanke

FOTO: Besplatna škola mini košarke za najmlađe Šibenčanke

Lijep primjer suradnje gradskih vlasti s državnim institucijama i sportskim kolektivima. Nadajmo se da je ovo tek početak.

Nije trebalo dugo čekati na prve termine mini košarke nakon što je u Šibeniku prije otprilike mjesec i pol dana predstavljen pilot projekt besplatne poduke bavljenja sportom za predškolce. U gradu koji je oduvijek volio košarku i u muškoj i u ženskoj verziji nije nikad bio problem okupiti brojne skupine djece koja su se htjela okušati u ovoj čarobnoj sportskoj igri. Prvi kolektiv koji se odlučio na takav oblik poduke najmlađih je ŽKK Šibenik, koji od dolaska entuzijastičnog trenera Petra Zlatopera niže sve bolje rezultate u mlađim kategorijama. Zasigurno će ti rezultati biti još bolji kada stasaju igračice koje će napraviti prve korake u besplatnoj školi mini košarke za djevojčice predškolskog uzrasta. 

Škola će se održavati po principima univerzalne sportske škole s osnovnim elementima košarke i programu prilagođenom djevojčicama predškolskog uzrasta, što podrazumijeva znatno snižene koševe (od 1,20 m visine, pa do najviših 2,60 m) i manje lopte (broj 3-5, umjesto standardne šestice).
Treninzi započinju 4. prosinca, a održavat će se utorkom i četvrtkom u OŠ Meterize od 17 do 18 sati.

Svi zainteresirani mogu se javiti na 099/34 66 180 ili putem Facebooka, a broj mjesta je ograničen.

Projekt je potpomognut od strane HOO-a, Grada Šibenika i Zajednice sportova grada Šibenika.

Foto: ŽKK Šibenik Facebook