Hrvatska
FOTO: Bujas kritičan unatoč pobjedi: „Na plus 26 prestali smo igrati!“

FOTO: Bujas kritičan unatoč pobjedi: „Na plus 26 prestali smo igrati!“

Autor: Paulo Sarić

Stare boljke i dalje muče Jazine.

Bila je to borba do posljednje minute. Iako se krajem prve četvrtine činilo da su Jazine prelomile utakmice i da će mirno privesti susret kraju, uporni Zagrepčani se nisu predavali te su iz minute u minutu topili zaostatak da bi četiri minute prije kraja nakratko i prešli u vodstvo. Ipak, završnica je pripala Zadranima koji su na koncu došli do četvrte ovosezonske pobjede kojom su zadržali nadu u ostanak u premijerligaškom društvu.

- Bojao sam se ove utakmice je sam znao da igramo protiv momčadi koja niti u jednom trenutku ne odustaje što su pokazali nebrojeno puta do sada. No, ni to ne može biti opravdanje za naše opuštanje nakon prve četvrtine, koje je bilo preočito. Kad smo otišli na plus 26 jednostavno smo prestali igrati. Mislili smo da je utakmica dobivena. Oni su se vratili nerezonskim šutevima krajem prvog i početkom drugog poluvremena, a mi smo bili u bunilu. Nismo uspijevali postaviti niti jedan napad, ušla nam je voda u uši, a oni su to iskoristili te su jednom trenutku čak i poveli. Pri rezultatu 89-90 imali su i dva bacanja koja su srećom promašili – započeo je svoje obraćanje novinarima domaći trener Luka Bujas.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Poslovica kaže da se pobjedi ne gleda u zube, ali…

- Čestitam momcima što su na kraju uspjeli doći do trijumfa, no do njega smo morali doći puno, puno lakše. Više nije tajna da nam je veliki problem obrana od pick and rolla. Imamo Zrnića i Kaštropila s kojima teško nalazimo načina da te situacije riješimo na pozitivan način. Zagreb ima jako težak raspored do kraja sezone, no nije bezazlena ekipa i moglo bi nas koštati što nismo pobijedili s više od osam razlike. Jednostavno, kada uđemo u rotacije počinjemo padati, a igrači koji bi trebali iznijeti igru u tim trenucima ulaze u pogreške i umjesto da se smirimo upadamo protivnicima u mlin i igramo igru koja njima odgovara – izjavio je Bujas.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Iako je njegova momčad rano upala u veliki minus, Nikola Garma je umalo došao do pete pobjede u HT Premijer ligi kojom bi napravio veliki korak ka ostanku. Na kraju je falilo malo preciznosti i – sreće.

- Moram reći da su nas Jazine zasluženo pobijedile – jer su nas pobijedile. Odigrali smo kriminalnu prvu četvrtinu i to ne prvi put ove sezone. Imamo mladu momčad s tek pokojim iskusnim igračem, a Krapić nije Superman. Danas mu se priključilo nekoliko igrača, no to nije bilo dovoljno. Jazine su odigrale fantastičnu prvu četvrtinu u kojoj su napravile veliku razliku. Završile su je s 25 razlike, a imali su i pokoji poen prednosti više, tako da su unatoč preostale tri četvrtine u kojima smo mi bili bolji zasluženo pobijedile – rekao je gostujući strateg i dodao – subjektivno mi se čini da smo bili zreliji ostale tri četvrtini. Zreliji, iako smo mlađa momčad. Pogled na statistiku kazuje da smo nadskakali protivnika, da su oni imali tek pokoju asistenciju više i kada bismo samo to gledali rekli bismo da smo mogli doći po pobjede. Ali nismo. Do kraja sezone ostaju nam Split, Cibona, Hermes i Šibenik. Dakle, četiri utakmice u pet kola. Ne predajemo se i pokušat ćemo materijalizirati raspored i uhvatiti priključak. Moramo slaviti u još dva susreta i nadam se da će zadnje kolo protiv Šibenika odlučivati o nečemu. Borba za ostanak će biti gledljiva i neka bolji među nama zadrži premijerligaški status. Želim vam svima sretan Uskrs – zaključio je Garma.