Time-out
FOTO: Košarkaška simfonija u Stožicama, među uzvanicima i legende hrvatske košarke

FOTO: Košarkaška simfonija u Stožicama, među uzvanicima i legende hrvatske košarke

Autor: Saša Ćirić

Sjajna atmosfera u slovenskoj metropoli.

Jučer je, kako smo najavili prije nekoliko tjedana, u Ljubljani održana oproštajna utakmica slovenskih košarkaških legendi, Sanija Bečiroviča i Boštjana Nachbara. Događaj naziva Košarkarska simfonija je okupio brojne velikane koji su na bilo koji način bili u doticaju ili imali utjecaj na karijere ovih vrhunskih košarkaša. Za momčad Sani nastupali su: Saša Pavlović, Fragiskos Alvertis, Vladimer Boisa, Vlado Ilievski, Jasmin Hukić, Primož Brolih, Pero Antić, Dimitris Diamantidis, Miroslav Raduljica, Šarunas Jasikevičius, Rodrigo De La Fuente, Slavko Kotnik, Jurica Golemac, Marco Belinelli i Primož Brezec, a momčad su vodili Memi Bečirovič, Aleksandar Đorđević i Željko Obradović. Momčad Boki je bila sačinjena od sljedećih igrača: Boris Gorenc, Jaka Lakovič, Igor Rakočević, Jiri Welsch, Samo Udrih, Vladimir Krstić, Goran Jagodnik, Marko Milič, Radoslav Nesterović, Smiljan Pavić, Erazem Lorbek, Nikola Vujčić, Beno Udrih, Zoran Planinić i Uroš Slokar. S klupe su im upute davali Zoran Martić, Aleš Pipan, Zmago Sagadin i Jure Zdovc.

Vrhunska atmosfera u Stožicama (Foto: Sani Bečirovič Facebook)

Rezultat je u ovakvoj utakmici uvijek bio u drugom planu, ali ćemo spomenuti da je pri rezultatu 100-100 vrijeme zaustavljeno na 7 sekundi prije kraja, te je tako na simboličan način kroz broj na dresu koji je obilježio karijere ovih velikih košarkaša ovaj susret završen na najpravedniji mogući način. Bilo je tu sjajnih poteza, dobrih šala i pošalica, poklonjenih ruža neizostavnim Zmajčicama... Brojni gledatelji koji su uveličali ovu manifestaciju su iz Stožica mogli otići s isključivo pozitivnim dojmovima. Valja napomenuti da je u sklopu manifestacije večer prije održana dobrotvorna večera s dražbom na kojoj je prikupljena nevjerojatna 21 tisuća eura, od čega je čak 15 tisuća došlo od najviše ponude za potpisani dres Luke Dončića iz Dallas Mavericksa! Sredstva prikupljena na dražbi će se iskoristiti za pomoć mladim sportašima iz projekta Botrstvo.

Na kraju bismo dodali samo kratak komentar da nam, kao ljubiteljima košarke, srce nam ne može bar malo zaigrati na ovakve događaje. S velikim žaljenjem moramo dodati da je pomalo i tužno da se ovakve manifestacije u Hrvatskoj iznimno rijetko organiziraju. Mnogi od naših velikih košarkaša su u mirovinu otišli tiho (u boljem slučaju) ili vrijeđani i omalovažavani (u lošijem slučaju). Na ovom događaju su prisustvovali Zoran Planinić, Nikola Vujčić i Jurica Golemac. Zar je moguće da nitko od navedenih nije svojom karijerom zaslužio nešto slično? Gotovo je nevjerojatno kako smo u stanju zapamtiti samo loše trenutke, dok oni lijepi nestaju u tren oka, kao da ih nikad nije ni bilo. Bravo Sani, bravo Boki, bravo Slovenija!

Emotivan oproštaj slovenskih legendi (Foto: Sani Bečirovič Facebook)