Hrvatska
FOTO: Naglić nakon pobjede oprao igrače: „Ako može Špralja, mogu i Bašić, Kraljević i Vuković!“

FOTO: Naglić nakon pobjede oprao igrače: „Ako može Špralja, mogu i Bašić, Kraljević i Vuković!“

Autor: Paulo Sarić

Obrnuti dan u Zadru…

Večerašnji zadarski derbi koji je završio pobjedom domaćina 22 razlike odigran je u ležernom ritmu. Preležernom za trenera Aramisa Naglića. Iako je njegova momčad kontrolirala susret praktički od prve minute, visoki je Riječanin nakon utakmice bio nezadovoljan viđenim. To se prvenstveno odnosi na trojac Bašić-Kraljević-Vuković kojega je izrijekom prozvao na konferenciji za medije.

- Pojedini igrači su pokazali nedostatak energije, a profesionalni odnos i igrački dignitet se pokazuje upravo na ovakvim utakmicama! Ako može Šime Špralja onda mogu i Lovre Bašić, Filip Kraljević i Domagoj Vuković. Ovo kako su odigrali je nedopustivo i to se svakako više neće ponoviti jer će biti posljedica. U ovakvim se susretima dokazuje igračka razina. Ne smijemo dopustiti da nas vuče uvijek istih pet igrača… Upisali smo bodove, no ostaje žal za propuštenom utakmicom – ne toliko ljut, koliko razočaran, bio je trener Zadra nakon uvjerljive pobjede.

Ipak, nije bilo sve toliko tmurno.

- Božiću sam dao veliku minutažu i čini mi se da se polako vraća tamo gdje je bio na početku sezone, a i Gray je iskoristio priliku – pronašao je nešto pozitivno strateg domaće momčadi.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Za razliku od trenera Naglića koji je iskoristio priliku da opomene svoje igrače, trener 'Žute podmornice' nije bio toliko nezadovoljan viđenim.

- Čestitam Aramisu i ekipi Zadra na pobjedi i na odličnoj sezoni koju imaju iza sebe te se nadam da će nastaviti u istom ritmu kao do sada. Vidjeli smo utakmicu na veliki broj poena i s lošim obranama. Pritom bi više naglasio loše obrane… - započeo je svoje izlaganje trener Jazina Luka Bujas koji je i u porazu pronašao nešto pozitivno - veseli me što nas je večeras išao šut. Iako nam trica nije bajna, otvorilo se Goranu Fodoru koji je imao fenomenalan šuterski dan.

Ipak, poraz je poraz. Makar on došao od favoriziranog protivnika.

- Brine me činjenica da prečesto padamo nakon što se vratimo u utakmicu. Čini mi se da svatko želi biti heroj. I danas smo se u nekoliko navrata približili i bojim se da bi nas to moglo koštati u utakmicama u kojima idemo na pobjedu. Prije svega se to odnosi na dvoboj s Alkarom koji nam je kvalifikacijski susret za ostanak u ligi – zaključio je Bujas.

Zadar se ovom pobjedom zadržao na čelu tablice, dok su Jazine i dalje u zoni ispadanja.