Hrvatska
FOTO: Podijeljena priznanja najboljim akterima HT Premijer lige - bez predstavnika velike trojke!

FOTO: Podijeljena priznanja najboljim akterima HT Premijer lige - bez predstavnika velike trojke!

Autor: Saša Ćirić

Retrospektiva sezone kroz individualna priznanja.

Dok su se košarkaši Zadra i Splita pripremali za drugo poluvrijeme druge finalne utakmice, na parket su kročili dobitnici individualnih nagrada u HT Premijer ligi za sezonu koja je na samom kraju. Dijelile su se nagrade u pet kategorija, za najboljeg trenera po izboru struke, najkorisnijeg igrača te lidere u tri najvažnije statističke kategorije - koševi, skokovi i asistencije. Nagrade je laureatima uručio povjerenik natjecanja Dražen Orešković.

Kako ste danas već imali priliku doznati, najbolji trener po izboru kolega je Sonikov Hrvoje Vlašić. Nagradu za najkorisnijeg igrača odnio je čovjek s najvećom ukupnom indeksacijom u protekloj sezoni, Šibenkino krilo Henrik Širko. Narančastima je pripala i nagrada za najboljeg strijelca lige, koju je u ime Crnogorca Milije Mikovića primila članica uprave Šibenke Ivana Bobek. Druga nagrada koju njen dobitnik danas nije mogao osobno primiti je ona za najboljeg skakača, koja je pripala Alkarovom Hasanu Varenceu. Predstavnica sinjskog kluba na ovoj dodjeli bila je članica uprave Snježana Trgovac, koja će se pobrinuti da Varenceova nagrada sigurno stigne na odredište. Posljednja, ali ne i najmanje važna, nagrada je za najboljeg asistenta lige. Ona je potpuno zasluženo otišla u ruke Goričinog razigravača Borne Kapuste, koji je već godinama u samom vrhu ove statističke kategorije u našoj ligi.

Kuriozitet je da niti jedna nagrada nije otišla u ruke članova naših predstavnika u ABA ligi, što u jednu ruku i ne mora biti toliko čudno. Radi se o momčadima čija kvaliteta počiva na iznimno dubokim sastavima za naše prilike, pa shodno tome pojedinci imaju manje potrebe za veliku potrošnju u kontinuitetu.