Hrvatska
Regija
FOTO: U Zadru prava muka, pobjedu je odnijela Krka

FOTO: U Zadru prava muka, pobjedu je odnijela Krka

Autor: Paulo Sarić

Sve je isto k'o i lani.

Košarkaši Zadra pred nešto više od 1500 gledatelja poraženi su od Krke rezultatom 77-85 te su ostali bez pobjede nakon dva kola ABA lige. S pozornom obranom i bez doprinosa Bryona Allena Dalmatinci su se držali dok je vukao raspoloženi Stefan Fundić, no na koncu su morali potpisati kapitulaciju pred slovenskim sastavom.

Nakon sporijeg otvaranja susreta u kojemu je napad bio bezidejan i lišen igre pod obručima, a obrana se bazirala na puštanju Ivana Ramljaka na šutu, što su gosti iskoristili da rano odu na dva posjeda prednosti, u igru je ušao - Fundić. Beogradski dvometraš već je u prvom napadu pokazao da donosi ne samo prijeko potrebnu dubinu u napadu, već i intenzitet kakav se rijetko viđa, pa je semafor učas pokazivao izjednačen rezultat (14-14). Ipak, za prvo vodstvo domaćina trebalo je čekati – dalekometni šut.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Dvije vezane trice iskusnog Ivana Siriščevića dovele su Dalmatince do prve prednosti (19-17, pa 22-19), a onda je na scenu ponovno stupio Fundić. Baš u pravi čas, kada se Krka prišuljala na poen zaostatka. Devet vezanih poena prošlosezonskog igrača Mege, uz nevjerojatnu borbenost na defenzivnom dijelu terena, i eto Zadra nadomak dvoznamenkaste prednosti (31-23).

Sve to bez poena neraspoloženog Allena.

Na veliki se odmor otišlo s plus pet za domaću momčad (41-36) koja je na samom otvaranju nastavka kratko koketirala s odlaskom na dvocifrenu razliku, no nekoliko promašenih šuteva i izgubljenih lopti vratili su Slovence u igru. Nominalno najopasniji igrač hrvatske momčadi Bryon Allen, koji je prije samo tri tjedna oduševio na Zadar Basketball Tournamentu, izgledao je kao da se posvadio s loptom, pa je Marko Jošilo laganim prodorom zaključio seriju Krke 2-11 za plus jedan gostiju (48-49).

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Odustali su Zadrani od agresivnog iskakanja pomoću kojeg su sagradili prednost i počeli preuzimati, što su gosti iskoristili da vrate u susret, ali taman u trenucima kada se činilo da voda ide na slovenski mlin uslijedila je trominutna suša Krke koja je vratila Dalmatince u prednost (59-55), s koliko se i ušlo u odlučujuću dionicu.

Narednih smo nekoliko minuta gledali izjednačenu košarku, no kako je vrijeme protjecalo tako se činilo da domaćini sve više upadaju u zeleni žrvanj. Poeni su teško dolazili, nervoza je rasla, a s njom i izgubljene lopte, a krvnikom Nazorove momčadi pokazao se nekadašnji igrač Zadra Glenn Cosey. Iskusni je Amerikanac znalački koristio brojne defenzivne propuste hrvatskog abaligaša te je sa sedam koševa i ključnom asistencijom za tricu Lapornika odveo svoju momčad do pobjede.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Balažić i Cosey s po 14 poena, dok je Zadrane predvodio Fundić s 24 koša.