Europa i Svijet
FOTO: Uspori malo, Ivane!

FOTO: Uspori malo, Ivane!

Autor: Saša Ćirić

Šalimo se, naravno. Hrvatski stručnjak na čelu njemačkog drugoligaša praktički ne zna za poraz, a želimo mu da tu formu zadrži što duže.

Prošlo je nešto manje od mjesec dana od posljednjeg našeg izvještaja o povratku Ivana Rudeža u klupsku košarku. Mladi hrvatski trener je nakon otprilike dvije godine isključivo izborničke uloge odlučio zajahati zajahati nepredvidivi val svakodnevnog rada s momčadi i dokazati sebi i drugima da nije slučajno jedan od naših najperspektivnijih mladih stratega. Karlsruhe Lionsi su, podsjetit ćemo vas, prije dva mjeseca bili u bezizlaznoj situaciji, tavoreći na dnu druge njemačke lige. Rudež u jednom danu nije mogao popraviti sve, pa je u prvoj utakmici upisao poraz. No, čim je odradio nekoliko treninga, stvari su sjele na svoje mjesto. U prvih mjesec dana Lionsi su nanizali pet uzastopnih pobjeda i pobjegli iz zone ispadanja. U međuvremenu su odigrana još tri kola, a zasigurno vas zanima s kakvim uspjehom je Rudež vodio svoje momke? Nije teško pogoditi, s nove tri pobjede produžio je pobjednički niz na čak osam utakmica! Posljednji u nizu pao je Phoenix Hagen, koji sada s omjerom 10-8 dijeli peto mjesto s Lionsima i Team Ehringen Urspringom. Kako treće mjesto dijele Rostock Seawolves i MLP Academics Heidelberg s omjerom 11-7, ne vidimo razloga zašto zahuktali Rudežov stroj ne bi preskočio i te dvije prepreke i ušao u borbu za ulazak u najviši rang njemačke košarke.


Našem mladom treneru želimo puno sreće u nastavku sezone, što manje problema s ozljedama njegovih igrača, a za ostalo će se on sam pobrinuti.