Hrvatska
FOTO: Važno je zvati se Ana…

FOTO: Važno je zvati se Ana…

Autor: Paulo Sarić

Zadranke su na krilima Mandić i Vrsaljko došle do nove pobjede

Košarkašice Zadra nastavljaju s dobrim partijama. Igračice Marije Mazije u subotu su u susretu osmog kola Prve ženske lige svladale ŽKK Ragusa rezultatom 84-63 i došle do sedme uzastopne pobjede.

Iako to konačni rezultat ne pokazuje, gošće su se dobro držale prvih petnaestak minuta tijekom kojih smo gledali izjednačenu utakmicu. Dubrovčanke su povele 0-4 te su sve do devete minute imale rezultatsku inicijativu, da bi domaće košarkašice krajem prve četvrtine serijom 8-0 nagovijestile period svoje bolje igre. Ipak dvoboj je sve do 15. minute bio izjednačen, a onda su Zadranke zaigrale bolju obranu i do kraja poluvremena dopustile gošćama samo dva koša iz igre pa je semafor vrlo brzo pokazivao 42-32, ugodnih plus deset za ŽKK Zadar.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

S istom se razlikom otišlo na veliki odmor da bi Zadranke već počekom nastavka nametnule svoj ritam i malo po malo povećavale razliku. U susretu u kojemu su obje ekipe imale loš šut za tri poena prevagu je radila igra u reketu zahvaljujući kojoj su se Mazijine igračice nakon polaganja Ane Mandić u 32. minuti odvojile na velikih 20 razlike (68-48) čime su praktički riješile pitanje pobjednika. Imale su domaće djevojke i plus 26 nakon trice Nike Jelenković dvije minute prije kraja, no Dubrovčanke su u samoj završnici uspjele ublažiti poraz.

- Skok nam je zadavao najviše problema. Nismo iskoristile bolji ulazak u utakmicu, a kad su se kasnije na sve nadovezali problemi s prekršajima više nismo imale potrebnu rotaciju da se suprotstavimo Zadru. Mislim da je ovo jedna od naših lošijih utakmica u prvenstvu. Mogle smo puno bolje. Nismo imale ni dobar šut i kad se sve zbroji morale smo biti na puno višoj razini ako smo željele pobijediti u gostima – izjavila je nakon utakmice gostujuća trenerica Cvetana Matić.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Zadranke je do sedme ovosezonske pobjede u elitnom razredu hrvatske košarke vodila Ana Mandić sa 17 koševa i osam skokova, dok su po dva poena manje dodale Nika Jelenković i Lara Nikpalj, što je potonja nadogradila i s devet uhvaćenih lopti, a valja istaknuti i novu dobru predstavu Ane Vrsaljko koja je utakmicu završila s 14 koševa i 12 skokova. Najefikasnije u dubrovačkim redovima bile su Ana Haklička s 18 poena te Carmen Miloglav koja je ubacila 15 koševa, čemu je dodala i devet skokova te po šest asistencija i ukradenih lopti.

- Sjajan je osjećaj kada ne gubiš utakmice na svom terenu. Dogovorili smo se još nakon prvog kola i pobjede nad Brodom da ćemo od Višnjika napraviti tvrđavu iz koje će bilo koja ekipa teško odnositi bodove. Iskreno, mislim da nismo odigrale fantastičnu utakmicu, ali na kraju se piše samo pobjeda. Ragusi zaista čestitam na borbenosti. Tek kada smo se uspjele oduprijeti toj čvrstini, tek tada je sve otišlo na našu stranu. Imale smo nekih zdravstvenih problema prije utakmice s kojima nismo željeli izlaziti u javnost, ali srećom sve se dobro završilo. Drago mi je da su sve moje igračice zaigrale i da se nitko nije ozlijedio – kazala je nakon subotnjeg susreta domaća trenerica Marija Mazija.

U idućem nas kolu očekuje derbi između neporaženih Splićanki i drugoplasiranih Zadranki. Utakmica se igra u subotu 8. prosinca u dvorani Gripe.