Hrvatska
FOTO: Zadar silovito krenuo u obranu naslova, debitirao mladi Buljan

FOTO: Zadar silovito krenuo u obranu naslova, debitirao mladi Buljan

Autor: KK Zadar

Lako protiv Zaboka.

Zadar je novu sezonu otvorio pobjedom nad Zabokom 77:51. 

Momčad Ivana Perinčića je odmah na početku susreta pokazala svoju moć, otvorili su susret serijom 8:0. Nakon prvih 10 minuta domaćini su držali vodstvo 18:6.

U drugoj četvrtini Zadrani su nastavili povećavati svoje vodstvo, zakucavanjem Harrisa u 14. minuti utakmice započela je serija Zadra od 12:4 koji do kraja prvog poluvremena bježi na +20 (38:18).

U trećoj četvrtini Zadrani su održavali svoju prednost koju su stekli u prvom te u završnicu ušli s vodstvom 55:33.

U posljednjoj četvrtini trener Ivan Perinčić dao je priliku i mladim igračima, Duji Brali, Filipu Paponji i Tomislavu Buljanu, koji su odlično  iskoristili svoje minute na parketu te su pomogli ekipi da se poveća vodstvo na konačnih +26 (77:51).

Ova utakmica je bila prva službena utakmica za seniorski sastav Zadra za prošlosezonskog MVP juniorske lige Tomislava Buljana.

Za Zadar Kevon Harris je u svom debiju zabio 11 poena, 9 skokova i 5 asistencija, Aleksandar Bursać je upisao 10 poena, 6 skokova, 2 ukradene lopte i jednu blokadu. Antonio Jordano je bio najbolji strijelac s 12 poena uz 4 pogođene trice.

Lukša Buljević je bio najbolji strijelac s Zaboka s 13 poena.

Zdravko Radulović, trener Zaboka: “Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi, nismo mogli imati lakšeg i težeg protivnika, igrali smo protiv prvaka Hrvatske. Ono što smo večeras vidjeli nije moja momčad, mi smo puno kvalitetniji nego što smo danas pokazali. Nismo imali nikakve šanse, imali smo problema s napadačkim skokom, Zadar je imao 16 napadačkih skokova, to je nedopustivo za ovaj rang natjecanja.” 

Aleksandar Bursać, igrač Zadra: “Ne bih previše razmišljao o utakmici, trebamo još vremena da se uigramo. Lijep je početak prvenstva, ali mislim da imamo još prostora za napredak i treba još malo vremena da se novi momci uklope u naš sistem. Iz utakmice u utakmicu mi ćemo biti sve bolji.”

Ivan Perinčić, trener Zadra: “Drago mi je da smo otvorili novu sezonu s pobjedom, svaka utakmica za nas je veliki izazov jer će svaka ekipa imati motivaciju da nas pobjedi, naročito manje ekipe. Pristup je najvažniji u takvim utakmicama, današnji pristup je bio dobar. Svaki put kad imamo šansu da gurnemo u vatru naše mlade igrače, to ćemo i učiniti, jer moramo dobiti od njih neku širu sliku.”

KOMPLETNA STATISTIKA