Hrvatska
FOTO: 'Žuta podmornica' torpedirala Riječane

FOTO: 'Žuta podmornica' torpedirala Riječane

Autor: Paulo Sarić

Sve je bilo riješeno već nakon 25 minuta.

KK Jazine Arbanasi došao je do druge pobjede u Prvoj muškoj ligi svladavši na domaćem terenu KK Kvarner 2010 rezultatom 95-74.

Kao što je trener Bujas najavio uoči utakmice, Zadrani su ozbiljno krenuli u susret i od samog početka nametnuli svoj ritam pa su se već nakon pet minuta odvojili na dvoznamenkastu razliku. Ponovno je razigran bio Amerikanac Preston Bungei koji je prvu četvrtinu završio sa 16 poena pritom dajući ritam 'Žutoj podmornici', pa nije trebalo dugo, tek 14 minuta, da domaćini odu i na dvadesetak koševa prednosti. Kao što se i očekivalo, goste su predvodili Mate Vucić i Matija Bilalović, no oni nisu bili dovoljni Riječanima za adekvatan otpor te se na veliki odmor otišlo s plus 25 za Jazine (59-34).

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Razlika je nastavila rasti i nakon povratka iz svlačionica te je u jednom trenutku dosegnula i 36 razlike. Bilo je to u 25. minuti nakon trice Josipa Gulama za 73-37 nakon čega je trener Bujas odlučio dati priliku mladom Antoniju Franovu, a nedugo potom i Krešimiru Škari i Petru Petkoviću što su gosti iskoristili da smanje zaostatak. Ipak, najbliže što su stigli bio je na konačnih minus 21 pa pobjeda Jazina nikad nije dolazila u pitanje.

Žutu su podmornicu do drugog slavlja u Prvoj muškoj ligi vodili Josip Gulam s 21 košem, osam asistencija i četiri ukradene lopte te Preston Bungei s 20 poena, šest skokova i dvije asistencije, dok je najbolji u gostujućim redovima bio Mate Vucić koji je ubacio 22 koša i uhvatio 15 skokova, od čega sedam u napadu.